Novák Katalin: Már kétezer-ötszáz személynek engedték el a jelzáloghitelét

NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. június 14. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a 1818 országos telefonos ügyfélszolgálat budapesti központjában tett látogatásán 2019. június 14-én. A 1818-as telefonszámon is lehet tájékoztatást kérni a családvédelmi akcióterv részleteiről. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Két hét alatt kétezer-ötszázan éltek a családvédelmi akciótervben kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségével, korábban másfél év alatt volt annyi igénylés, mint most az elmúlt két hétben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin a július elsején életbe lépett akcióterv legfrissebb eredményeiről közölte: óriási és egyre növekvő az érdeklődés a családalapítást segítő kedvezmények iránt,

Novák Katalin Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ismertetése szerint idáig mintegy kétezren igényelték a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárolási támogatására csaknem ötezren jelentkeztek.

Novák Katalin kifejtette: július elsejével nyílt meg annak lehetősége, hogy a második gyermek érkezésekor a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelekből egymillió forint jóváírását lehet kezdeményezni.

Harmadik gyermek érkezése esetén négymillió forintot, minden további gyermeknél pedig további egy-egy millió forintot engednek el a lakás jelzáloghitelből.

Ezzel a lehetőséggel az elmúlt két hétben annyian éltek, mint összesen az utóbbi másfél évben - hangsúlyozta az államtitkár, aki felidézte:

Ez a lehetőség bővült most ki a családvédelmi akciótervben - mutatott rá Novák Katalin, aki kiemelte, hogy

a jelzáloghitel elengedés - az eddiginél szélesebb körben - sokakat szólított meg.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a lehetőséget a kormányablakokban kell igényelniük azoknak a családoknak, akik gyermeket várnak és lakáshitelük van.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) használt lakásokra is kiterjesztett kamattámogatott kölcsönlehetőségének számairól - a bankszövetség hónapról hónapra összesített adatai alapján - később adnak majd tájékoztatást - jelezte a politikus.

Novák Katalin azt reméli, hogy a következő időszakban is zökkenőmentesen zajlik majd a családvédelmi akcióterv minden támogatásának igénylése, a szerződések megkötése és a pénzek folyósítása, hogy