Ez az ágynemű jelzi, hogy mikor mosták ki utoljára

Baidu 
Baidu székház Pekingben – galéria
Az arcfelismerő rendszerek segítségével az ott dolgozók könnyen haladnak át a biztonsági ellenőrző pontokon.
Vágólapra másolva!
Kínában egyre több helyen mutatnak be high tech megoldásokat, de a szállodaiparban különösen nagy teret kap az innováció. Az egyik cég most apró chippeket tesz a szállodai törölközőkbe és ágyneműkbe, a vendégek pedig egy okostelefon segítségével le tudjájk olvasni, hogy azok mikor voltak legutóbb kimosva.
Vágólapra másolva!

A közép-kínai Vuhanban található vállalat, a Wuhan Kunteng Laundry mikrochiipeket szerel a szállodai törölközőkbe, ágyneműkbe és lepedőkbe, így a vendégek mindig pontosan tudják majd, hogy mikor voltak utoljára kimosva.

Egyéni QR-kóddal van ellátva mindegyik chip, egyben víz és hőállóak, így a mosáskor és szárításkor sem károsodnak.

Nem ez az első olyan technológiai újítás, amely Kínában mutatkozik be. Tavaly az InterContinental Hotels Group és a kínai techvállalat - a Baidu - közösen alkották meg az első okosszobákat, ahol mesterséges intelligencia segít még különlegesebbé és jobbá tenni a vendégélményt.

A Baidu az egyik leginnovatívabb kínai cég Forrás: AFP/Imaginechina/Wei Yao

A Bejing Sanlitun és a Guangzhou Exhibition Centre-ben azóta már száz ilyen szoba működik. A Marriott Hotel Qianjiangben és a Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay-ben pedig már arcfelismeréssel történik a regisztráció és a hotelszobákat is az arcunkkal nyithatjuk ki.