Soha ennyi álláskereső bankár nem volt még Németországban

Deutsche bank
POLAND, Bydgoszcz, November 25 2016. A sign is seen at a branch of the Deutsche bank on Friday evening. Daily life in Poland during heavy mist that has been plaguing the country for several days. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A német Deutsche Bank korábban bejelentette, hogy szerkezetátalakítás miatt 18 ezer alkalmazottat bocsát el globálisan. Azonban a pénzintézettől olyan, kulcsfontosságú emberek is távozhatnak, akikre a bank továbbra is támaszkodna – összegzi a Financial News.
Vágólapra másolva!

Mivel Németország egyik legnagyobb pénzintézete igen komoly szerkezetátalakítást hajt végre, aminek következtében

leépíti a vállalati, valamint a befektetési részlegeit,

már azok is új munkahely után néznek, akik nem az adott részlegeken dolgoznak – állítja több fejvadászcég vezetője.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A versenytársak pedig meglátták a lehetőséget a tehetségek elcsábítására, sőt, néhány bank már most elkezdte a munkavállalók átcsábítását az olyan részlegekről is, amelyekről a Deutsche Bank állítja, hogy nem érinti a leépítés.

– nyilatkozta egy fejvadász, hozzátéve, hogy a Lehman Brothers összeomlása óta nem látott ilyen széles skálájú lehetőséget a versenytárs pénzintézetek előtt, hogy a lehető legjobb bankárokat szerezzék meg.

Ráadásul a Deutsche Bank az elmúlt hónapokban sorra vesztette el kulcsfontosságú bankárjait.

Edward Sankey, a részvénytőke-piacok vezetője júniusban ment át a HSBC-hez, miközben a Citi három banki vezetőt, köztük a befektetési bankrészleg elnökét is átcsábította magához. Amedeo Ferri-Ricchi, az Európa, a Közel-Kelet és Afrika devizaértékesítési vezetője pedig a JB Drax Honore brókerházhoz szerződött le.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Torben Andahl

Hétfőn a bank kétszáz alkalmazottjától vált meg Londonban, ők a részvényértékesítési és kereskedelmi csapatban dolgoztak.

– jegyezte meg egy másik, befektetési bankokat kutató vállalat.

Ugyanakkor azok a bankárok, akik elvesztették munkájukat, és egy másik pénzintézet figyelmét sem keltették fel, az utóbbi évek egyik legkeményebb városi munkaerőpiacára lépnek.

Morgan McKinley fejvadász véleménye szerint 2019 második negyedévében mintegy 7 ezer új pénzügyi munkahelyre kerestek embert, és ez a szám kevesebb, mint a fele annak, ami tavaly ugyanebben az időszakban volt.