Nyoma veszett a postán a milliókat érő Pokémon kártyának

Pokémon, The First Movie
Vágólapra másolva!
Egy 60 ezer dollárt, azaz nagyjából 17,5 millió forintot érő különleges és ritka Pokémon kártyának veszett nyoma szállítás közben. A vevő az eBay-en keresztül vásárolta meg a kártyát, amelyet el is küldtek neki, viszont nagy valószínűséggel útközben ellopták.
Vágólapra másolva!

Sokkolta a Pokémon kártya gyűjtőket a hír, hogy nyoma veszett egy igen ritka, 60 ezer dollárt érő lapnak.

A "Trainer No.3" elnevezésű kártyát 1999-ben a Japánban megrendezett Super Secret Battle verseny harmadik helyezettje kapta jutalomból.

A kártyát a eredetileg a USPS szállította, majd a dubai Aramex nevű futárszolgálat vette át, ők azonban a csomagot már nem kézbesítették. A vállalat azt állítja, hogy a kártya nem érkezett be hozzájuk, a nyomon követési rendszer viszont azt jelzi, hogy a csomagot átvette a szolgáltató és erről a nyilatkozatot is aláírták.

A kártyára ugyan volt 50 ezer dolláros biztosítás, azonban ezt a USPS nem fizeti ki,

hiszen az Aramex átvette tőlük a csomagot, így a felelősség már nem őket terheli. Eddig még tisztázatlan, hogy az értékes lap út közben veszett el, vagy egy dolgozó lopta el.

Ha el is lopták sok pénzt nem kaphatnának érte, mivel egyedi darabról van szó, amely jól ismert a gyűjtők körében. A kártya egy hologrammos védőfóliában van, sorszámozott és a nemzetközi nyilvántartásokba is szerepel, így ha valaki megpróbálná online értékesíteni azonnal lebukna. A nyomravezetőnek 1000 dollárt ajánlottak fel.