Sztrájkolnak majd az Amazon legfontosabb kereskedési napján

Amazon
(FILES) In this file photo taken on September 28, 2011, the Amazon logo is seen on a podium during a press conference in New York. - Amazon reported Thursday, October 25, 2018 that its profit in the recently-ended quarter rocketed to $2.9 billion in a ten-fold increase from the same period last year. Net sales at the e-commerce colossus climbed to $56.6 billion in the third quarter, a 29 percent increase from the $43.7 in sales reported in the third quarter in 2017. However, analysts had expected an even stronger performance by Amazon, prompting shares to sink 6.1 percent to $1,673 in after market trades that followed release of the earnings figures. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon minnesotai raktárában dolgozók sztrájkot hirdettek az Amazon Prime Day-re, amely az e-kereskedelmi oldal egyik legforgalmasabb napja az évben, hiszen ilyenkor rengeteg terméket lehet olcsóbban megvásárolni a felületen.
Vágólapra másolva!

A dolgozók bejelentették, hogy felváltva fognak tüntetni az Amazon minnesotai raktára előtt egész nap. Nem ez lesz az első eset, hogy az e-kereskedelmi óriás alkalmazottai egy fontos napon sztrájkolnak a jobb munkakörülmények és fizetés mellett, azonban javarészt ezt Európában teszik.

Az Egyesült Államokban eddig nem volt sok leállás,

de az utóbbi időben javarészt a raktárban dolgozók szüntették be a munkát. Decemberben és márciusban is volt már hasonló eset, de a Black Friday alatt is voltak kisebb sztrájkok.

illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A minnesotai dolgozók július 15-re jelentettek be sztrájkot, azaz a Prime Day első napjára, amely a cég egyik legforgalmasabb kereskedelmi napjának számít. Ugyan a munkaleállás mértéke nem lesz akkora, hogy a vásárlók megérezzék, viszont addig még más országokban dolgozók is csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez.