A Nestlé már papíralapú csomagolásban árulja a csokit

Nestlé Yes! snack
Vágólapra másolva!
A svájci Nestlé a világon először fejlesztett ki olyan csomagoló anyagot, amely papír alapú, és nagysebességű áramlástechnológiával készül – írja a Sustainable Brands.
Vágólapra másolva!

A Yes! műzliszeletek az első termékek, amelyek új csomagolást kaptak, és ez még ráadásul egy vízalapú bevonattal is rendelkezik, hogy a benne lévő étel tovább legyen eltartható, miközben sokáig friss marad.

Illusztráció Forrás: Facebook/YES

Az olyan tömeges felhasználású termékeknél, amiket nagy sebességgel csomagolnak,

a papír alapú csomagolás egy új kezdetet jelent az iparágban,

ráadásul ezzel rengeteg egyszer használatos műanyagtól is meg lehet szabadulni – a nem lebomló műanyag szemét nagy része ugyanis csomagolóanyag.

– nyilatkozta Jas Scott de Martinville, a Nestlé globális cukrászipari fejlesztőrészlegének vezetője a Packaging News-nak.

A csomagoláshoz szükséges papírt fenntartható gazdaságokból szerzi be a cég, továbbá a használat után újra is hasznosítható.

Scott de Martinville elmondta, hogy folytatják a környezetvédelmi innovációkat a cégnél.

A Nestlé többszintű környezetvédelmi és fenntarthatósági stratégiájának része, hogy az általuk gyártott termékek minden csomagolása 2025-ig újrahasznosítható legyen.

Illusztráció Forrás: Facebook/YES

A múlt hónapban jelentették be például, hogy a Poland Spring ásványvíz palackja 2022-ig teljes egészében újrahasznosított műanyagból fog készülni, továbbá csatlakozva az Evianhoz és a Pespihez, újratölthető a palackokon alapuló otthoni vízadagoló rendszert is kifejlesztenek.