Biztonságiak őrzik a fagyis hűtőpultokat az amerikai üzletekben

Ben & Jerry's
An employee of Ben & Jerry's scoops ice cream into a cone outside Union Station in Washington on June 18, 2013. AFP PHOTO / Saul LOEB / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Vágólapra másolva!
Nemrég bejárta az internetet a megbotránkoztató videó, amelyen egy fiatal lány kiveszi a bolti hűtőből a fagylaltot, belenyal, majd visszateszi a többi közé. Több mint 10 millió megtekintést sikerült elérni a produkcióval, azonban a videón szereplő személyt már körözi a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Instagram-fiókjára töltötte fel a megbotránkoztató videót egy kiskorú amerikai lány, a kép alatti szövegből pedig kiderült, hogy influenzás volt, amikor belenyalt a jégkrémbe, majd azt visszahelyezte a hűtőszekrénybe.

Ráadásul követőit is arra buzdította, hogy vegyenek minél többen részt a kihívásban.

Az esetet követően egyre több amerikai üzletben kezdtek el a megszokottnál jobban odafigyelni a fagylaltok őrzésére. Van, ahol lakattal zárták le a hűtőt, és szólni kell a bolt menedzserének, ha fagyit akarnak venni a vásárlók, néhány WallMart üzletben pedig biztonsági őröket állítottak a hűtők mellé.

A rendőrség közleményéből kiderül, hogy azonosították az elkövetőt, aki azóta törölte közösségimédia-fiókjait, de a nevét nem hozzák nyilvánosságra, mert kiskorú az illető.

Emellett megtalálták és eltávolították a videóban szereplő jégkrémet a hűtőből, de óvintézkedésből az összes ugyanolyan márkájú és kiszerelésű terméket is kidobták.