A Magyar Posta eladja Üllői úti toronyházát

Budapest Üllői út 114–116
Vágólapra másolva!
Hotel, kollégium és B kategóriás irodaház egyaránt kialakítható a Magyar Posta Zrt. napokban eladásra meghirdetett épületegyütteséből. Az Üllői út 114–116. szám alatt található hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka van az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. birtokolja - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Berecz Kristóf, a BIF vezérigazgatója a lap megkeresésére közölte, egyelőre nincs döntés arról, hogy a társaság élni kíván-e elővásárlási jogával, erről az igazgatótanács illetékes határozni.

A Magyar Posta szerint a jelentős részben régóta kihasználatlan ingatlan értékesítésére a mostani, kedvező piaci környezet támogatóan hathat.

A két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért eladásra meghirdetett ingatlan hat épületegységéből négyet tartalmaz az állami cég kiírása.

Ebben feltételként szerepel az ott működő 100-as posta helyiségeinek visszabérlése három évre.

A Budapest, Üllői út 114–116. alatti épületegyüttes toronyháza Forrás: Google

Az osztatlan közös tulajdonú ingatlan használatára és üzemeltetésére vonatkozóan a Magyar Posta és a BIF megállapodást kötött, amely tartalmazza az ingatlan mostani, illetve a postai tulajdoni hányad értékesítése utáni használati megosztását.

A Magyar Posta által használt épületek az Üllői és a Ceglédi út felől közelíthetők meg, a vállalat tulajdonában lévő rész több mint 10 ezer négyzetméternyi terület, ebből B kategóriás iroda, hotel vagy kollégium is kialakítható.

Az épületegyüttes árának pontos összege attól függ, hogy az új tulajdonos milyen feltételekkel vásárolja meg az ingatlant, amelynek a szakértői vizsgálatok szerint a szerkezete ép, de komoly és költséges felújításra, átalakításra szorul.