Kiderült, mi volt a lottózók szerencseszáma júniusban

Lottó lottózás
Debrecen, 2019. március 22. A várható főnyeremények összege látható egy monitoron Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Június, vagyis az év hatodik hónapja különösen sikeres volt a hazai lottójátékosok körében. Elég csak a négy Hatoslottó telitalálatosára, az Eurojackpot 5+1 találatos magyar nyertesére vagy a legutóbbi, több mint 1,154 milliárd forintot érő Ötöslottó jackpot tulajdonosára gondolni. Vagyis a hatos szám szerencsét hozott a játékosoknak.
Vágólapra másolva!

Igazán szerencsés volt az év hatodik hónapja a szerencsejátékosok körében.

Számos alkalommal született több tízmilliós, vagy akár százmilliós nyeremény, de ne feledkezzünk meg az egymilliárd forintot meghaladó telitalálatról sem.

A különösen sikeres periódus rögtön a hónap első napján elkezdődött, hiszen a Luxor játékkal 32 millió forintot meghaladó összeg került egy szerencsés nyerteshez - olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében. Néhány nappal később a Joker játékosok közül is örülhetett valaki, hiszen több mint 28 millió forintos főnyereményt vihetett haza. Igazán azonban csak ezt követően indult be a szerencsekerék.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Június 9-én a Hatoslottón egy játékos több mint 877 millió forintot nyert. Egy héttel később újra telitalálatos szelvényt adtak fel, ami ezúttal több mint 72 millió forintot ért. Ezután egy hét szünet következett, azonban nem tartott sokáig a nyeretlenségi széria. Június utolsó vasárnapján ugyanis ketten is eltalálták azt a hat számot, ami fejenként több mint 72 millió forinttal gazdagította a legszerencsésebbeket.

A rendkívül termékeny Hatoslottón túl több kiugróan magas nyeremény is született az elmúlt időszakban.

Június 14-én az Eurojackpoton is örülhetett magyar szerencsés, aki 5+1 találatával több mint 300 millió forinttal gazdagodott.

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

Az igazán nagy csattanó azonban a hónap utolsó Ötöslottó-sorsolására maradt: 10 hét halmozódás után ugyanis több mint 1,154 milliárd forintot ért a 4, 10, 24, 55, 77-es számsor.

A sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a játékosnak nyereménye felvételéért, vagyis a Szerencsejáték Zrt.-nél szeptember 27-ig várják a nyertes jelentkezését.

A szerencsejáték szervező cégnél bíznak abban, hogy a friss lottónyertes minél hamarabb követi elődje példáját, hiszen az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb, 4,194 milliárd forintos főnyereményét áprilisban megnyerő játékosuk már jelentkezett az őt megillető nyereményéért.