Magasabb fokozatba kapcsolhat az M2 és a HÉV összekötése

gödöllői hév örs vezér tere
Budapest, 2012. október 22. Szerelvény érkezik a BKV 8-as (gödöllői) HÉV-vonalán a zuglói végállomásra, a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A korábban megkötött szerződés módosítását az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben, ez alapján felgyorsulhat az M2 és a gödöllői HÉV vonalának összekötése.
Vágólapra másolva!

Az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésére, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítására szolgáló projekt előkészítésére három éve írt ki tendert a BKK – idézi fel a Napi.hu.

A nyertes Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.-vel 2016. december 20-án szerződést is kötött a munkára,

5 milliárd forintos keretösszeggel.

Képünk illusztráció! Forrás: MTI/Jászai Csaba

Ebben a feladat két részre oszlott, az első a vonal forgalmi és műszaki paramétereinek véglegesítése, míg a második az elvi előzetes típusengedély megszerzése a vonal új hibrid járművére volt.

A szerződésben az szerepelt, hogy a második feladat – a járművek műszaki specifikációjának meghatározása és az előzetes típusengedély megszerzése – akkor indult volna, amikor az első rész már elkészült. A mostani szerződésmódosítás előre hozza a második részt, vagyis az első befejezése előtt kell azt elkezdeni.