Eladják a botrányfesztiválról elhíresült szigetet

Fyre Festival, modellek
Vágólapra másolva!
A botrányba fulladt Fyre fesztivál promóciós anyagaiban szereplő bahamai szigetet 12 millió dollárért árulják. A Saddleback Cay a kezdeti tervek szerint a fesztivál helyszíneként szolgált volna, azonban a szervezőket kirúgták a szigetről, mivel azok engedély nélkül használták az egykori tulajdonos és hírhedt drogbáró Pablo Escobar nevét.
Vágólapra másolva!

Az többnapos, luxusfesztiválnak tervezett eseményt a legnépszerűbb Instagram-véleményvezérek reklámozták, köztük olyan világhírű modelleket, mint Bella Hadid, Kendall Jenner, Emily Ratajkowski és Hayley Bieber, valamint egy tucat további influecer is.

A Fyre csapata, a főszervező Billy McFarland és társa Ja Rule 2016 decemberében érkezett meg a szigetre, ahol fotósorozatot és különböző marketinganyagokat készítettek az influencerekkel közösen. Az első Fyre Festival anyag nem sokkal ezután, 2017. január 4-én került ki a közösségi oldalakra.

A szigetet bérelték, azzal a feltétellel, hogy a promóciós anyagokban nem említik meg Escobar nevét. Azonban az első adandó alkalommal, tehát a Fyre Fesztival legelső marketinganyagában a kolumbiai drogbáró nevével indítottak, így felbontották velük a szerződést, és kitették őket a szigetről. Emiatt a csapatnak rövid időn belül új helyszínt kellett találnia. A befektetőknek ráadásul Billy azt mondta, hogy a sziget az ő tulajdonában van, miközben sosem volt az ővé.

A Fyre Fesztivált végül is egy másik szigeten rendezték meg, azonban már az első napon bedőlt a buli.

A beígért szállásokból nem lett semmi, minden matrac és sátor szétázott a vendégek érkezése előtti este egy viharban, az előadók sorra mondták vissza a fellépést ás a közlekedést sem sikerült megoldania a szervezőknek.

Amennyiben kíváncsi a Fyre Fesztivál teljes történetére, ide kattintva olvashatja el. Az Origo exkluzív interjút is készített a fesztivál egyik résztvevőjével, aki részletesen mesélte arról, hogy milyen volt élőben átélni az eseményeket.