Párizsban kitiltják a turistabuszokat a belvárosból

párizs, klíma, energia
Valamennyi EU-tagállamnak van tennivalója az energetika és a klímavédelem terén
Vágólapra másolva!
Egyre többen panaszkodnak Párizs belvárosában a zajra, a szmogra és a közlekedési dugókra, amelyet javarészt az utakat ellepő turistabuszok okoznak. Emiatt a városvezetés szeretné hamarosan kitiltani a turistabuszokat a belvárosból.
Vágólapra másolva!

Párizsban ugyan nem olyan rossz a helyzet, mint Velencében vagy Barcelonában, azonban egyre nagyobb gondot okoznak a turistabuszok a belvárosban. A francia főváros vezetése jelezte, hogy a jövőben nem látják szívesen a buszokat a város központjában.

Persze nemcsak a turistabuszok jelentenek gondot, hanem a kétemeletes hop-on, hop-off buszok is, amelyek a látogatókat szállítják a különböző látnivalók között.

A belváros szabadabbá tételéhez a külső kerületekben alakítanak majd ki buszparkolókat, ahonnan tömegközlekedéssel juthatnak majd el a turisták a centrumba.

Valamennyi EU-tagállamnak van tennivalója az energetika és a klímavédelem terén Forrás: Pixabay

Emmanuel Gregoire, Párizs polgármestere szerint komoly változásra van szükség és az utazási irodáknak is alkalmazkodniuk kell. A polgármester hangsúlyozta, hogy fel kell hívni a turisták figyelmét a környezetkímélőbb eszközök használatára. Szorgalmazta a biciklis túrákat, de a tömegközlekedés használatát is javasolta a Párizsba látogatók számára.