43 emeletes felhőkarcolót épít az Amazon

Amazon
(FILES) In this file photo taken on September 28, 2011, the Amazon logo is seen on a podium during a press conference in New York. - Amazon reported Thursday, October 25, 2018 that its profit in the recently-ended quarter rocketed to $2.9 billion in a ten-fold increase from the same period last year. Net sales at the e-commerce colossus climbed to $56.6 billion in the third quarter, a 29 percent increase from the $43.7 in sales reported in the third quarter in 2017. However, analysts had expected an even stronger performance by Amazon, prompting shares to sink 6.1 percent to $1,673 in after market trades that followed release of the earnings figures. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai kiskereskedelemi óriás bejelentette, hogy egy 43 emelet magas felhőkarcolót épít a Washington államban található Bellevue városában, amely lényegében Seattle külterülete – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Ez lesz egyébként a legmagasabb felhőkarcoló a régióban.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Az épületet Bellevue 600-nak nevezik, és több ezer alkalmazott befogadására lesz majd képes. Az ingatlan a Bellevue Corporate Plaza keleti oldalán fekszik majd, amit a cég áprilisban vásárolt meg 195 millió dollárért.

Az épület jelenleg a tervezési szakasznál tart, és a részletek még változhatnak a városi építésügyi hivatal és a helyi közösség észrevételei nyomán.

A mintegy 92 ezer négyzetméteres irodaépület 182 méter magas lesz, és várhatóan 2024-ig elkészül.

Az Amazon ráadásul a várossal együttműködik a terület világításának, valamint az irodaépülethez közeli területek fejlesztésében is.