Óriási befektetés a nálunk is működő házhoz szállítós vállalatnál

Wolt ételházhozszállítás
The Wolt company bicycle messenger in McDonalds restaurant is seen in Tallinn, Estonia on 30 April 2019 (Photo by Michal Fludra/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Wolt, a helsinki központú ételkiszállítással foglalkozó gasztrotech cég 160 millió dolláros tőkebevonást kapott a közelmúltban. A befektetés két körből áll, a nemrég lezárult, ICONIQ Capital általi 130 millió dolláros C körös, illetve egy 2018. januári, a 83North által vezetett 30 millió dolláros B körös bevonásból. A Wolt a friss tőkét a növekedés és a terjeszkedés bővítésére fordítja.
Vágólapra másolva!

"Az online ételkiszállítás piaca az előrejelzések szerint globálisan a jelenlegi 35 milliárd dollárról 2030-ra 365 milliárd dollárra növekszik. Ez egy óriási lehetőség a Wolthoz hasonló cégek számára földrajzi helytől függetlenül. Míg azonban látszólag bárki rendkívül gyors növekedést tud produkálni ezen a piacon, hihetetlenül nehéz ezt úgy megteremteni, hogy közben hosszú távon is profitábilis vállalkozást építsen. A Wolt pontosan erre fókuszál: felépíteni a leghatékonyabban működő vállalkozást az ételkiszállítás területén" - mondta Miki Kuusi, a Wolt alapítója és ügyvezető igazgatója.

Egy évvel ezelőtt a Wolt 4 északi ország 10 városában volt jelen. Azóta a terjeszkedésének köszönhetően jelenleg Európa, a Közel-Kelet és Afrika 15 országának 50 városában működik. A cég platformja a logisztikát valós időben optimalizálja, ami lehetővé teszi a Wolt számára, hogy az iparági átlagnál hatékonyabban szállítsa ki a rendeléseket.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Michal Fludra

"Rendkívül vonzó volt számunkra a Wolt lenyűgözően hatékony működési- és profitmodellje. Nagyon várjuk a közös munkát, amely gyors növekedést és terjeszkedést biztosít világszinten az ételkiszállítási iparágban, miközben hosszú távra erős és fenntartható működési modellt épít" – nyilatkozta Greg Stanger az ICONIQ Capital üzlettársa.

A Wolt-ot 2014-ben Helsinkiben alapították, jelenleg 15 országban több, mint 450 dolgozója van.

A cég 80 fős mérnöki csapata folyamatosan dolgozik a saját fejlesztésű technológián. Mindemelett erőteljes működési eredményeket és alapokat épített ki: már több mint 5 000 étteremmel és 10 000 futárral dolgozik.