A bankszövetség új elnöke Becsei András

Becsei András
Budapest, 2017. július 31. Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatója az MFB Pont közvetítői hálózat új, Flórián téri fiókjának megnyitóján 2017. július 31-én. Összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a kibővített MFB Pontok hálózatánál hitelprogramok keretében 2020-ig a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Magyar Bankszövetség hétfői rendkívüli testületi ülésén egyhangú támogatással a szövetség új elnökének választotta Becsei András eddigi alelnököt, az OTP Jelzálogbank és az OTP Lakástakarékpénztár vezérigazgatóját.
Vágólapra másolva!

A bankszövetség hétfői közleménye alapján a megüresedett alelnöki pozícióra Jelasity Radován eddigi elnökségi tagot, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját választották meg.

Új elnökségi tag lett Búza Éva, a Garantiqa vezérigazgatója

és Vida József, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank elnök-vezérigazgatója.

A szövetség korábbi elnökét, Patai Mihályt ez év áprilisában a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezték ki.

A Magyar Bankszövetségben a rendes tisztújítás háromévente történik, legközelebb 2020 tavaszán lesz, így

a most megválasztott tisztségviselők a jövő év tavaszáig terjedő időszakra vállalták feladatukat,

amikor teljes tisztújítás során választ majd a szövetség új elnökséget, felügyelő bizottságot és etikai bizottsági elnököt.

Becsei András, a Magyar Bankszövetség új elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

Becsei András, a frissen megválasztott bankszövetségi elnök felszólalásában kiemelte, hogy a Magyar Bankszövetség folytatni kívánja az eddigi konstruktív együttműködést a kormányzattal és a jegybankkal, melynek révén a bankszektor stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani az uniós átlagot meghaladó növekedéshez.