Zajos nemzetközi siker lett a magyar PÉNZ7 program

általános iskolás lányok, akik programoznak, laptopnál tanulnak, jelentkeznek
Vágólapra másolva!
A magyar PÉNZ7 az egyetlen európai program, mely bekerült a rangos megmérettetésbe, a Global Money Week eseménysorozat legjobbjai közé. A példaértékű hazai együttműködés meghozta gyümölcsét: tízezer számra rendeltek a pénzügyi nevelést támogató tankönyvekből. A pénzügyi oktatás nyáron sem áll le, mintegy 4 ezer diák vehet részt a Pénziránytű Alapítvány és az MNB által szervezett nyári táborokban.
Vágólapra másolva!

A PÉNZ7 sikere a Global Money Week eseménysorozaton

Magyarország a PÉNZ7 programjával 170 ország közül

Európából egyedüliként került be a Global Money Week eseménysorozat „Excellence Award" díj jelöltjei közé.

A jelöléssel és a díjjal azon országok és szervezetek munkáját ismeri el a szervező Child and Youth Finance International, amelyek több éve folytatott tevékenysége példaértékű, valamint újszerű megközelítést képviselnek a fiatalok élményszerű pénzügyi és vállalkozói nevelésében. A legeredményesebb programokat június 19-én a dél-afrikai Johannesburgban, egy nagyszabású nemzetközi díjátadó keretében jutalmazták.

A nemzetközi összehasonlításban is kiugróan magas diák-részvétel mellett a példaértékű intézményi együttműködés, a kormányzati és nem kormányzati szereplők közötti szakmai összefogás,

az újszerű, digitális oktatási megoldások alkalmazása, az évről-évre egyre több szakember, valamint a jelentős médiavisszhang is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a CYFI a legjobbak közé választotta a magyar PÉNZ7-et. A díj jelöltjei közé ugyanis nem jelentkezés, hanem egy nemzetközi zsűri értékelése alapján lehet bekerülni. A jelöltek között Magyarország mellett a díj várományosa Bhután, Egyiptom, Kolumbia és Zambia volt. A kategória győztese Egyiptom lett, ahol az elért diákok száma megközelítette a 17 milliót.

A magyar PÉNZ7 program Európából egyedüliként került be a Global Money Week eseménysorozat „Excellence Award" díj jelöltjei közé (a kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Jelentős az érdeklődés a pénzügyi-gazdasági tematikájú tankönyvek iránt

Júniusban zárult az iskolák következő tanévre vonatkozó tankönyvrendelése. A legfrissebb adatok alapján

az Alapítvány pénzügyi-gazdasági tankönyvei iránt jelentős érdeklődés mutatkozott:

az intézmények a következő tanévre 23 ezer példányt rendeltek a „Küldetések a pénz világában" című, 7-8. osztályos tankönyvből és munkafüzetből, valamint 20 ezer példányt az „Iránytű a pénzügyekhez" című középiskolai tankönyvből. Az MNB támogatásának köszönhetően ezek a tankönyvek ingyenesen jutnak el a diákokhoz. Nagy érdeklődés övezte továbbá az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel (OFI) együttműködésben fejlesztett „Mindennapi pénzügyeink" fejezettel bővített 5-8. évfolyamos matematika munkafüzeteket, amelyekből összesen több mint 90 ezer példányt igényeltek az iskolák.

Mintegy 4 ezer diák vehet részt ingyenes, pénzügyi edukációs nyári táborokban

A Pénziránytű Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Bank több civil szervezettel együttműködve közel

4 ezer általános- és középiskolás diák számára teszi lehetővé a nyár folyamán az ingyenes tematikus táborokban való részvételt.

A táborok programjának fontos részét képezi a játékos pénzügyi edukáció. Az MNB közel 60 millió forintos anyagi támogatása mellett a Pénziránytű Alapítvány oktatási tartalmakat, és további szakmai segítséget is nyújt a gyerekprogramok megszervezéséhez. A szervezők célja, hogy a határon túli és hátrányos helyzetű gyermekeknek is egyenlő lehetőségeket teremtsenek.