Ingyen tanulhatnak az egyetemen a diákok, ha teljesítik ezt a feltételt

Stanford Campus, Stanford Egyetem
STANFORD, CA - MARCH 12: People play soccer near Hoover Tower on the Stanford University campus on March 12, 2019 in Stanford, California. More than 40 people, including actresses Lori Loughlin and Felicity Huffman, have been charged in a widespread elite college admission bribery scheme. Parents, ACT and SAT administrators and coaches at universities including Stanford, Georgetown, Yale, and the University of Southern California have been charged. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban több helyen is ingyen tanulhatnak azok a diákok, akik úgy döntenek, hogy az államukon belül tanulnak tovább. West Virginia is teljes mértékben finanszírozza az ott élő fiatalok tanulmányait, akik az államhatáron belül választanak főiskolát. Azonban szabtak egy feltételt a jelentkezőknek.
Vágólapra másolva!

Összesen 19 amerikai államban van lehetősége ingyen tanulnia az ott élő fiataloknak, West Virginia viszont csavart egyet a támogatáson.

Az állam állja a főiskolások tandíját, azonban minden félévben kötelező drogteszten kell részt venniük.

Más helyeken már megszokhatták, hogy bizonyos feltételekhez, például tanulmányi átlaghoz kötik a támogatást, de drogtesztet még sehol sem vezettek be a főiskolás diákok számára. Erre javarészt az országon végigsöprő opioid válság miatt volt szükség, amely West Virginiát rendkívüli mértékben sújtotta.

illusztráció Forrás: Getty Images/Justin Sullivan

West Virginia emellett szeretne több diplomást kitermelni, mivel csak minden ötödik felnőtt rendelkezik egyetemi vagy főiskolai végzettséggel, míg az Egyesült Államokban ez az arány háromból egy.

Ugyan egyre népszerűbbek az ingyenes oktatásra épülő programok, de ezeket továbbra is kevés diák tudja igénybe venni a szigorú feltételek miatt. Egyes becslések szerint a jelentkező diákok csupán 5 százalékának sikerül elnyernie a támogatást.