Megérkezett az Apple Pay a GRÁNIT Bank ügyfeleihez

apple pay készpénz bankkártya fizetés mobil
Vágólapra másolva!
2019. július 2-án a GRÁNIT Bank elhozta ügyfeleinek az Apple Payt, átalakítva ezzel a mobilfizetést úgy, hogy az minden eddiginél egyszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb és kényelmesebb legyen.
Vágólapra másolva!

Az Apple Pay alapja a biztonság. A bankkártya számát sem az eszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element).

Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

A GRÁNIT Bank célja, hogy a leginnovatívabb online banki megoldásokat és digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek, annak érdekében, hogy kimagasló ügyfélélményt biztosítson kényelem, biztonság és gyorsaság tekintetében.

– nyilatkozta Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója.

Apple Pay – Illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az Apple Pay beállítása rendkívül könnyű, a felhasználók továbbra is élvezni fogják a bankkártyahasználat minden előnyét. Bolti vásárlások esetén az Apple Pay a következő eszközökön működik:

  • iPhone SE, iPhone 6 és ennél újabb verziók,
  • Apple Watch Series 1 és ennél újabb készülékek.

Online vásárláskor applikációkban és webshopokban az Apple Pay elfogadása egyszerűen történik Touch ID vagy Face ID segítségével.

Nincs szükség felhasználói fiók hosszas, manuális kitöltésére, vagy szállítási és számlázási információk megadására.

Termékek és szolgáltatások alkalmazásban vagy Safari böngészőben Apple Payjel való vásárlásához a következő eszközök használhatók: iPhone SE, iPhone 6 és ennél újabb verziók, iPad Pro, iPad (5. generáció), iPad Air 2, illetve iPad mini 3 és ennél újabb verziók. A Safari böngészőben történő vásárlásokhoz használhatóak a 2012-ben vagy annál később kiadott Mac eszközök, amelyeken macOS Sierra vagy ennél újabb rendszer fut, a vásárlás megerősítéséhez ebben az esetben iPhone 6 vagy ennél újabb verzió, Apple Watch, vagy Touch ID-val rendelkező MacBook Pro vagy MacBook Air szükséges.