Diabéteszfigyelő árusításába kezd az egyik techvállalat

2019.06.28. 18:09

Már több Apple üzletben is elérhető az a glükóz figyelő, ami integrálódik az iPhone-hoz, és ezzel a cukorbetegségben szenvedők számára lehetővé válik, hogy figyelemmel kövesség vércukorszintjük változását az Apple Health alkalmazásban – olvasható a CNBC-n.

A One Drop egy esztétikusan kialakított vércukorszint-monitor, ami összeköttetésben áll az kapcsolódó iPhone alkalmazásokkal, mint például az Apple Health alkalmazással, valamint az Apple Watch okosórákkal is.

One Drop diabétesz-figyelő készülékForrás: Apple

Korábban a One Drop csak online rendeléssel volt elérhető.

A termék bevezetése kiváló példa arra, hogy az amerikai technológiai óriás miképpen tör be az egészségügyi szektorba úgy, hogy kifejezetten a vásárlókra szabja termékeit.

Azt akarjuk, hogy termékeink és szolgáltatásaink szépek legyenek, és az emberek kedveljék azokat. Nem gyakran hallani szépségről az egészségügyi termékekben" – nyilatkozta Jeff Dachis, a OneDrop vezérigazgatója.

One Drop diabétesz-figyelő készülékForrás: Apple

Tim Cook, a cég vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy az Apple egészségügyi termékei lehetnek a cég legnagyobb hozzájárulásai az emberiségnek.

Azt hiszem, nagyszerű, hogy az Apple üzleteiben több fogyasztóbarát egészségügyi eszköz áll rendelkezésre, a One Drop-ot úgy alakították ki, hogy a mindennapi élet részét képezze" – nyilatkozta Aaron Neinstein, a UC San Francisco endokrinológusa.

Az Apple üzleteiben értékesített One Drop készlet – vagyis a mérőkészülék és a szoftver – 69,95 dollárba (20 ezer forint) kerül, és egy évig ingyenes coaching program is jár hozzá, amit egy minősített, cukorbetegséggel foglalkozó szakember állított össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: