Már kastélyok is bérelhetők az egyik szállásközvetítő oldalon

Horvátország, kemping, mobilház, medence, luxus
Akár egy ilyen luxus kempinget is találhat
Vágólapra másolva!
Az amerikai Airbnb új weboldalán főképpen az Egyesült Államokban, Európában, valamint a Karib-térségben található luxus otthonok érhetőek el szálláshelyként – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A szálláshelyeket közvetítő online piactér új platformján, az Airbnb Luxe-on kastélyt, tengerparti villát, magánszigetet, de

még egy egész falut is ki lehet bérelni.

illusztráció Forrás: campinginparks.eu / Kamp Medora Orbis

Olaszországban például a Buonconvento nevű középkori falut is kiadó, maximum 44 vendég számára. Éjszakánként 23 ezer dollárba (6,5 millió forint) kerül, míg a Mexikóban található Punta Mitán álló tengerparti villa ára éjszakánként 60 ezer dollár (17 millió forint), de csak nyolc embernek nyújt szállást.

A luxusingatlanokat kínáló platformon mintegy 2 ezer ingatlan található, áraik átlagosan 2 ezer dollár (570 ezer forint) körül mozognak éjszakánként.

A cég elmondása alapján, minden ingatlan szigorú értékelésen megy keresztül – több mint 300 kritériumnak kellett megfelelniük ahhoz, hogy kiadóként megjelenhessenek a portálon.

Illusztráció Forrás: Beach Enclave Turks and Caicos/Facebook

Az ingatlanok leírásán kívül a környezet és a különleges szolgáltatások – mint például a séf, a sofőr vagy a komornyik – is szerepelnek a listán.

A cég év végéig további luxusingatlanokat ad a weboldalhoz, amik például Londonban, Milánóban, vagy Párizsban találhatóak.

Ráadásul minden Airbnb Luxe-on foglalt szálláshely mellé ingyenes szolgáltatást nyújtó helyi kalauz is tartozik, akinek feladata, hogy egyedi útvonalat és városnéző túrát tervezzen a vendégek számára.

Illusztráció Forrás: Airbnb

Tavaly 60 százalékkal emelkedett az 1000 dollár (288 ezer forint) feletti bérleti díjú ingatlanok foglalása.

Az Analytical Research Cognizance által februárban közzétett jelentés szerint a globális luxus-utazási piac 2024-ig majdnem 8,5 milliárd dollárt fog érni – 2019-ben a becsült értéke 5,2 milliárd dollár.