Palkovics: A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák

PALKOVICS László
Budapest, 2019. május 27. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Közlekedéstudományi Intézet és a koreai nagykövetség Smart Mobility for Smart City Seminar című konferenciáján a Budapest Music Centerben 2019. május 27-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Palkovics László, az innovációs és technológiai miniszter szombaton Lentiben, a 25 éves Németh-Fa Kft. bemutatótermének avatóünnepségén tartott beszédet.
Vágólapra másolva!

Itt azt mondta, hogy a munkavállalók

kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák,

ezért a kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat.

Palkovics László elmondta, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv és a jövő évi költségvetés az adócsökkentésekkel és a strukturális intézkedésekkel

jelentősen javítja a magyar vállalkozások lehetőségeit.

A kormány a fejlesztési adókedvezmény határértékét 500 millió forintról fokozatosan csökkenti: 2022-től a kisvállalatok esetében 50, középvállalkozások esetén 100 millió forinttól vehető majd igénybe.

– közölte a miniszter.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Forrás: MTI/Mónus Márton

Beszámolt arról is, hogy elkészült a kis- és közepes vállalati stratégia, amelynek középpontjában a termelékenységnövelés áll. Ennek egyik eleme a szakképzési rendszer továbbalakítása: a szakgimnáziumi rendszer jövőre technikummá alakul, így a fiatalok öt év alatt érettségit és szakmát is szerezhetnek, és lehetőség nyílik a továbbtanulásra is.

Palkovics László azt mondta, a hatékonyságnövelés másik eleme a technológián keresztül valósul meg. A versenyképesség fontos jellemzője a mesterséges intelligencia, de attól nem kell félni, hogy a robotok elveszik a munkát az embertől.

– tette hozzá.

Az okos vállalkozásoknál a legfontosabb érték az ember

– hangsúlyozta a miniszter.