Rengetegen érdeklődnek a babaváró hitel iránt

NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. május 24. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a nagycsaládosoknak szóló autóvásárlási támogatáshoz tartozó Családbarát Magyarország feliratú matrica bemutatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. május 24-én. A július 1-től igényelhető, 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásért cserébe azt kérik, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Interjút adott a Magyar Nemzetnek az Emmi államtitkára. Itt a babaváró hitelről közölt fontos részleteket. Emellett a lap felméréséből kiderül, hogy várhatóan roham várható a konstrukció miatt a nyáron.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzetnek adott interjút Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Itt azt mondta, hogy

a hitel felvételére a kormány azokat a házaspárokat ösztönzi, akik mindenképpen szeretnének gyermeket vállalni.

Novák Katalin azt mondta, hogy ahol már úton van az első baba,

ott elérhető, hogy a teljes hitelt kifizesse az állam.


Ha az első gyerek születése után három éven belül jön a következő, akkor rögtön jogosulttá válik a pár az újabb felfüggesztésre, valamint a tőkerész harminc százalékának elengedésére.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy öt évig semmilyen anyagi következménye nincs annak, ha nem születik meg egy vállalt gyermek.

A konstrukcióba 2022-ig lehet belépni.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Forrás: MTI/Mónus Márton

– mondta Novák Katalin.

A feltételeket örökbefogadással is lehet teljesíteni.

Fontos tudni, hogy a támogatás elnyerésének feltétele, hogy a szülők házasságban éljenek. Amennyiben a párnak még nincs gyermeke, nem számít, kinek hányadik házasságáról van szó. Abban az esetben viszont, ha a valamelyiküknek már született gyereke, akkor a házastársak közül legalább az egyik félnek az első házasságát kell kötnie. A megözvegyülés miatt megszűnt korábbi házasság nem számít első házasságnak.

– fogalmazott Novák Katalin.

Roham indulhat

Jelentős igénylési hullámra számítanak a bankok júliusban, a babaváró hitel indulásakor – írja a Magyar Nemzet.

A telefonos, az e-mailes és a bankfiókokban lehetséges személyes felkeresések megugrásáról számolt be a Magyar Nemzet kérdésére a Budapest Bank, az MKB és a Gránit Bank. Az UniCredit tájékoztatása szerint ügyfeleik és az érdeklődők által feltett kérdések rendszerint arra összpontosultak, hogy mikortól lesz igényelhető az új termék, a Raiffeisennél pillanatnyilag még rögzítik az érdeklődések témáit.

Fontos tudni, hogy a bankok előzetes hitelbírálatot nem végeznek július előtt, de kalkulátorral segítik az ügyfeleket.