Az ország, mely megadóztatná a nők parókáit

paróka
USA, NEW YORK, HARLEM, FACADE OF A SHOP SPECIALIZING IN HAIRDRESSING
Vágólapra másolva!
Szokatlan ötlettel állt elő egy afrikai ország pénzügyminisztere a következő évi költségvetési tervezet benyújtásakor: különadót vetne ki a parókákra és a hajhosszabbításokra, amelyek igen népszerűek a tanzániai nők körében.
Vágólapra másolva!

Ha a tanzániai törvényhozás elfogadja az ország 2019-2020-as költségvetésében szereplő rendelkezést, úgy a következő évtől komoly adóteher sújtja majd a különösen a nők körében kedvelt parókákat és hajhosszabbításokat.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/ ONLYWORLD.NET/Arnaud Bertrande

A pénzügyminiszter a költségvetési törvény előterjesztésével úgy akarja többletbevételhez juttatni az államot, hogy

a helyben gyártott hajtoldásokat és parókákat 10, az importáltakat 25 százalékos különadóval sújtaná.

A törvény indoklásában az szerepel, hogy az állami kiadások 2 százalékkal, 14,43 milliárd dollárnak megfelelő összegre emelkednek jövőre. A kormány kölcsönök felvételét is tervezi, hogy legyen elég fedezete a tervezett infrastrukturális fejlesztéseknek, de úgy tűnik, ezek mellett is szükségük van további forrásokra.

Tanzánia Kelet-Afrika harmadik legerősebb gazdasága, amely az utóbbi években jelentős, közcélokat szolgáló infrastrukturális fejlesztésekbe kezdett.

Különösen a turisztikailag értékes tengerpartján, ahol vasútvonalait és úthálózatait fejleszti, és köti össze azokat Kelet- és Közép-Afrika más térségeivel.

Az Africanews azt írja, hogy a pénzügyminiszter ötletét a hajak megadóztatására üdvözölték a tanzániai honatyák, ugyanakkor biztosra vehető, hogy az rendkívül népszerűtlen lesz a lakosság körében.