Betört a Lidl London szívébe

2019.06.14. 20:33

A német diszkontlánc Lidl folytatja angilai terjeszkedését. Ennek keretében megnyitja első üzletét London, a brit főváros központjában - írja a The Guardian.

A német diszkontlánc tavaly 500 millió fontnyi londoni befektetést jelentett be, amellyel 1500 munkahelyet hoznak létre új áruházaik nyitásával az angol fővárosban. A cégnek jelenleg 88 üzlete működik Londonban, és további 760 az Egyesült Királyság területén.

A most bejelentett áruháznyitásnak viszont szimbolikus jelentősége van, mert ez az első üzlet, amit London szívében nyitnak meg.

A cég az egyik nagy brit lánc, a Sainsbury korábban bezárt üzlethelységét vette át a Tottenham Court Roadon, ahol egy 1300 négyzetméteres üzletet alakítanak ki, ami várhatóan jövő nyáron kezdi meg működését.

IllusztrációForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A vállalat angliai részlegének ügyvezetője elmondta, hogy lassan 25 éve, hogy első londoni boltjukat megnyitották, és főváros továbbra is terjeszkedésük fókuszában áll.

A vállalat - és a másik német diszkont, az Aldi - térnyerése miatt egyre nagyobb az aggodalom a nagy brit láncok körében. Úgy tűnik, a Lidl mind komolyabban gondolja az angliai hódítást, mert nemrég kezdte meg új brit központjának építését Tolworthban, London dél-nyugati részén, ahol 800 munkavállaló fog dolgozni. Lutonban pedig új raktárbázist építenének, több meglévőt pedig bővítenének.

A cég Londonban öt éven belül további 40 üzletet szeretne nyitni.