Betört a Lidl London szívébe

Lidl
A logo is pictured on a sign outside a Lidl supermarket store in London on September 26, 2016. - Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. (Photo by Daniel Leal-Olivas / AFP)
Vágólapra másolva!
A német diszkontlánc Lidl folytatja angilai terjeszkedését. Ennek keretében megnyitja első üzletét London, a brit főváros központjában - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A német diszkontlánc tavaly 500 millió fontnyi londoni befektetést jelentett be, amellyel 1500 munkahelyet hoznak létre új áruházaik nyitásával az angol fővárosban. A cégnek jelenleg 88 üzlete működik Londonban, és további 760 az Egyesült Királyság területén.

A most bejelentett áruháznyitásnak viszont szimbolikus jelentősége van, mert ez az első üzlet, amit London szívében nyitnak meg.

A cég az egyik nagy brit lánc, a Sainsbury korábban bezárt üzlethelységét vette át a Tottenham Court Roadon, ahol egy 1300 négyzetméteres üzletet alakítanak ki, ami várhatóan jövő nyáron kezdi meg működését.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A vállalat angliai részlegének ügyvezetője elmondta, hogy lassan 25 éve, hogy első londoni boltjukat megnyitották, és főváros továbbra is terjeszkedésük fókuszában áll.

A vállalat - és a másik német diszkont, az Aldi - térnyerése miatt egyre nagyobb az aggodalom a nagy brit láncok körében. Úgy tűnik, a Lidl mind komolyabban gondolja az angliai hódítást, mert nemrég kezdte meg új brit központjának építését Tolworthban, London dél-nyugati részén, ahol 800 munkavállaló fog dolgozni. Lutonban pedig új raktárbázist építenének, több meglévőt pedig bővítenének.

A cég Londonban öt éven belül további 40 üzletet szeretne nyitni.