A Ford több mint egymillió autót hív vissza

2019.06.13. 12:16

A Ford bejelentette, hogy az 1,3 millió visszahívott autó közül 1,2 millió Ford Explorer SUV, amely kormányhibája azt eredményezheti, hogy a sofőr teljesen elveszti az uralmat az autó fölött.

Az autógyártó minden érintett tulajdonost figyelmeztet. A hiba a 2010 május 17 és a 2017 január 26 közötti modelleket érinti. A kormányhiba az elülső felfüggesztés töréséhez vezethet, amelynek következtében a söfőr teljesen elveszítheti az uralmat a jármű fölött. A vállalat szóvivője szerint nem tudnak senkiről, aki megsérült volna ennek következtében.

illusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/Scott Olson

Ugyan az Explorer tette ki a mostani visszahívás jelentős részét, de nemcsak ezzel a típussal voltak gondok, hiszen 123 ezer F-150-es is érintett volt. A vállalat már korábban visszahívott 1,5 milliót ebből a típusból a meghibásodó váltó miatt, amely figyelmeztetés nélkül vált le egyes fokozatba.

Az idei év kezdetén összesen 953 ezer autót hívott vissza a Ford a Takata légzsákok meghibásodása miatt.

Ezek jelentős része az Egyesült Államokban forgalomba helyezett autókat érintette. Tavaly decemberben pedig 874 ezer F-150-es pickupot hívtak vissza tűzveszélyre hivatkozva.