A Ford több mint egymillió autót hív vissza

Ford F150
DETROIT, MI - JANUARY 09: Bill Ford (L), Executive Chairman of Ford and Mark Fields, President and CEO, show off Ford's new F150 at the North American International Auto Show (NAIAS) on January 9, 2017 in Detroit, Michigan. The show is open to the public from January 14-22. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Ford bejelentette, hogy az 1,3 millió visszahívott autó közül 1,2 millió Ford Explorer SUV, amely kormányhibája azt eredményezheti, hogy a sofőr teljesen elveszti az uralmat az autó fölött.
Vágólapra másolva!

Az autógyártó minden érintett tulajdonost figyelmeztet. A hiba a 2010 május 17 és a 2017 január 26 közötti modelleket érinti. A kormányhiba az elülső felfüggesztés töréséhez vezethet, amelynek következtében a söfőr teljesen elveszítheti az uralmat a jármű fölött.

A vállalat szóvivője szerint nem tudnak senkiről, aki megsérült volna ennek következtében.

illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Scott Olson

Ugyan az Explorer tette ki a mostani visszahívás jelentős részét, de nemcsak ezzel a típussal voltak gondok, hiszen 123 ezer F-150-es is érintett volt. A vállalat már korábban visszahívott 1,5 milliót ebből a típusból a meghibásodó váltó miatt, amely figyelmeztetés nélkül vált le egyes fokozatba.

Az idei év kezdetén összesen 953 ezer autót hívott vissza a Ford a Takata légzsákok meghibásodása miatt.

Ezek jelentős része az Egyesült Államokban forgalomba helyezett autókat érintette. Tavaly decemberben pedig 874 ezer F-150-es pickupot hívtak vissza tűzveszélyre hivatkozva.