Ilyen feliratok láttán végképp elmegy a kedve a műanyag zacskóktól

műanyag tenger
Tengerben lebegő döglött madár és műanyagzacskó
Vágólapra másolva!
Megvan az ára, ha az ember otthon hagyja a vászonszatyrát. Elrettentő feliratú nejlon zacskókat kaphat a vásárlásnál.
Vágólapra másolva!

A Rethink nevű ügynökség kreatív módon fordult rá az egyszer használatos műanyagok támasztotta problémára: olyan, megalázó feliratú, kamu vállalkozások nevét feltüntető zacskókat tervezett, amelyeket aztán a vancouveri East West Market vegyesbolt osztogat a vevőknek, ha azok otthon felejtették a szatyrukat – és a szerencsétlennek még le is kell szurkolnia érte 5 centet. Bár a hangsúly a feliraton van, nem az áron - írja a Store Insider az Adweekre hivatkozva.

Forget Your Reusable Bags? This Grocer's Embarrassing Plastic Sacks Will Help You Remember

There's a new "walk of shame" these days-when you're leaving the grocery store without your reusable bags and have to use up yet another plastic sack destined for the landfill (or, even worse, a body of water).

Szóval ha az a vancouveri, aki nem szeretne Into the Weird Adult Video Emporium (Egyenesen a bizarr felnőttvideók áruházába), Colon Care Co-op (Vastagbél-gondozottak együttműködése) vagy éppen Dr. Toews' Wart Ointment Wholesale (Dr. Toews nagybani szemölcsolaj-kereskedése) feliratú zacskókkal hazamenni, az kétszer is elgondolkodik azon, hogy biztosan elrakta-e a (lehetőleg textilből készült) bevásárlótáskáját.

Grocery store urges customers to rethink plastic with embarrassing bags

East West Market hopes humorous bags like 'Wart Ointment Wholesale' will persuade shoppers to shun single-use plastic bags

Napokkal a projekt indulása után a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau bejelentette, hogy terveik szerint rövid időn belül (elvileg 2021 elejére) be fogják tiltani az egyszer használatos műanyagok használatát, így valószínűleg a műanyag bevásárlózacskókat is.