A Tesla csendben megépítette James Bond tengeralattjáró autóját

L'espion qui m'aimait james bond lotus sous marin
L'espion qui m'aimait The spy who loved me 1977 real Lewis GIlbert Roger Moore. COllection CHristophel © united artists
Vágólapra másolva!
A Tesla évenként megrendezett közgyűlésén Elon Musk vezérigazgatója elejtett egy megjegyzést, miszerint cége egy tengeralattjáró autót tervezett, pont olyat, mint amit az 1977-es A kém, aki szeretett engem című James Bond filmben látott a közönség – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató az egyik részvényes kérdésre válaszolt, miszerint a cég tervezi-e vízi járművek készítését.

Víz alatti jelenet A kém, aki szeretett engem című James Bond filmből Forrás: Collection Christophel/© united artists/© United Artists

Musk elmondta, hogy technikailag lehetséges egy tengeralattjáró autó elkészítése, de szerinte igen kevés vevő jelentkezne rá, ugyanakkor akik igen, valószínűleg lelkesednének az ötletért.

Ráadásul Elon Musk tulajdonában van a Wet Nellie néven emlegetett tengeralattjáró, amit Perry Oceanographic készített kifejezetten A kém, aki szeretett engem című filmhez, ami egy Lotus Esprit S1 sportautó külsejével rendelkezik.

Elon Musk Forrás: AFP/David Mcnew

Korábban már a Tesla és a Lotus összedolgozott egy elektromos sportautó elkészítésében.


A cég jelenleg számos bővítési projektet indított: új akkumulátor- és autógyártó üzemet telepítenek Sanghajban, és új gyártási láncot indítanak a SUV modellek gyártásához.

A vezérigazgató továbbá biztosította a részvényeseket, hogy a cég nem néz szembe keresleti problémákkal, valamint beszélt a cég tovább járműterveiről is.