Így tör be Indiába a mexikói gasztronómia texasi változata

Taco Bell, gyorsétterem
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 18: A view of Taco Bell located at 321 1st Ave. in Manhattan. Dave Kotinsky/Getty Images for Taco Bell/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai székhelyű gyorsétterem-lánc bejelentette, hogy 600 új éttermet nyit az ázsiai országban a következő tíz évben, ezzel pedig India a cég legnagyobb nemzetközi piacává válik.
Vágólapra másolva!

A Taco Bell az USA egyik legsikeresebb étteremhálózata, mely azonban a mexikói konyha ételeit texasi, úgynevezett tex-mex változatában kínálja a vendégeinek. Észak-Amerikában több mint 6000 étterme van, a cég ennek tizedével bővítené indiai láncát.

Ezzel egyúttal 20 ezer új munkahelyet teremtenének Indiában.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Dave Kotinsky

nyilatkozta Ankush Tuli az étterem-lánc ázsiai részlegének ügyvezető igazgatója.

A Taco Bell jelenleg 35 étteremmel rendelkezik Indiában,

ám most franchise-megállapodást írt alá az indiai Burman Hospitality vállalattal, és megegyeztek arról, hogy idén további 25 étterem nyílik az országban.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Dave Kotinsky

A cég és franchise-partnerei mintegy 7 ezer éttermet üzemeltetnek az Egyesült Államokban, és 500 éttermet a világ számos pontján.

Az indiai terjeszkedés mellett, további éttermek nyitását tervezik Ausztráliában, Új-Zélandon, Thaiföldön Indonéziában és Portugáliában is.

A mexikói-típusú ételeket kínáló cég jelenleg azon dolgozik, hogy felzárkózzon a gyorséttermi piac további szereplőihez – mint például a McDonald's vagy a Domino's Pizza –, amik már több száz étteremmel rendelkeznek Indiában.