Jeff Bezos volt felesége vagyona felét jótékonykodásra költi

Jeff és Mackenzie Bezos, Jeff Bezos, Mackenzie Bezos
(FILES) In this file photo taken on April 24, 2018 Amazon CEO Jeff Bezos and his wife MacKenzie Bezos poses as they arrive at the headquarters of publisher Axel-Springer where he will receive the Axel Springer Award 2018 in Berlin. - Amazon founder Jeff Bezos, rated the world's wealthiest person, announced on January 9, 2019 on Twitter that he and his wife Mackenzie Bezos were divorcing after a long separation. "We want to make people aware of a development in our lives," Jeff Bezos, 54, and MacKenzie Bezos, 48, said in joint statement posted to Bezos' Twitter feed. (Photo by JORG CARSTENSEN / dpa / AFP)
Vágólapra másolva!
Jeff és MacKenzie Bezos januárban jelentette be, hogy beadták a válópert, és alig egy hónappal a bírósági döntés után, MacKenzie vagyonából már milliárdokat ajánlott fel jótékonyságra – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A most 49 éves MacKenzie Bezos bejelentette, hogy csatlakozik a Giving Pledge kezdeményezéshez – amit 2010-ben alapított Warren Buffet, Bill és Melinda Gates – és vagyonának felét eladományozza.

Jeff és MacKenzie Bezos Forrás: AFP/Jorg Carstensen

MacKenzie levélben tette közzé döntését, amiben arra ösztönzi a világ milliárdosait, hogy többet jótékonykodjanak.

– írja levelében, ahol kifejti, átgondoltan és körültekintően fog jótékonykodni.

A Giving Pledge-t alapítása óta több mint 200 neves személy, illetve család írta alá,

többek között a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg és az Airbnb társalapítója, Brian Chesky is, lényege, hogy az aláírók vállalják, hogy vagyonuk tetemes részét jótékonyságra költik.

Jeff Bezos és MacKenzie Bezos Forrás: FilmMagic/2018 Taylor Hill/Taylor Hill

A Bloomberg milliárdosokat összegyűjtő indexe szerint MacKenzie mintegy 36,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ezzel a negyedik leggazdagabb nő, valamint a 22. leggazdagabb ember a világon. Volt férje személyes vagyona 114 milliárd dollár.

A Twitteren az Amazon alapítója dicsérte ex-felesége döntését.

MacKenzie mellett további 19 személy is csatlakozott a kezdeményezéshez: Paul Sciarra, a Pinterest társalapítója és Brian Acton, a WhatsApp társalapítója.

Warrenn Buffet köszöntő nyilatkozatában kiemelte, hogy a csoport nagylelkűsége tükrözi azt az inspirációt, amit dolgozó emberek millióitól kapnak, ezzel pedig jobb világot tudnak teremteni.