Ennek a körforgalomnak az egész világ a csodájára jár - videó

körforgalom Lyss
Lyss, 2019. május 27. Drónnal készített felvétel egy hatalmas lemezjátszót ábrázoló körforgalomról a nyugat-svájci Lyssben 2019. május 27-én. MTI/EPA/KEYSTONE/Peter Klaunzer
Vágólapra másolva!
A fotó láttán valószínűleg azonnal el akarunk utazni a svájci Lyssbe, hogy tegyünk néhány kört abban a körforgalomban, amelynek formája egy lemezjátszó korongját idézi.
Vágólapra másolva!

Svájcban a körforgalmak majdnem annyira az utcakép részei, mint a közlekedési jelzőlámpák. Sok településen a helyi közösség ötleteit is figyelembe veszik a kialakításkor, és az utóbbi időben bizony elég extravagáns elképzeléseket is megvalósítottak - írja a newlyswiss.com.

Képzeljük például el, hogy nézhet ki egy körforgalom, amelynek a kellős közepén acélcsövek nyúlnak az égbe vagy éppen egymásra halmozott szikladarabokból kialakított kisebb hegy meredezik.

Drónnal készített felvétel egy hatalmas lemezjátszót ábrázoló körforgalomról a nyugat-svájci Lyssben Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Peter Klaunzer

Mind közül a legőrültebb projektnek azonban a svájci főváros, Bern közelében fekvő kisvárosban, Lyssben a napokban átadott körforgalom tűnik, amelynek a közepe egy óriási méretű lemezjátszó-korongot formáz. A korong átmérője 12, a hanglemezé 10 méter.

Azon pedig aligha lehet csodálkozni, hogy pont egy lemezjátszó formáját vették át, hiszen az ötlet a városban található Kulturfabrik KUFA nevű koncerthelyszín munkatársaitól származik.