Zsinórban nyitja új üzleteit az Amazon

New York, Amazon bolt
Amazon opens a new store where everything for sale is rated 4 stars and above, is a top seller, or is new and trending on Amazon.com in SoHo neighborhood of New York on September 27, 2018. / AFP PHOTO / Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Az amerikai kiskereskedelmi óriás szép lassan egyre több fizikai üzletet nyit: számos könyvesbolt, négycsillagos üzlet, és Amazon Go kassza nélküli bolt nyílt meg az utóbbi években, ám a legtöbb helyen nem veszik vissza azokat a termékeket, amelyeket online rendeltek az emberek – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Mindössze 19 könyvesbolt, és három üzlet vesz vissza a termékeket, de csak akkor, ha azokat ott helyben vásárolták, az online értékesített holmikat továbbra is vissza kell küldeni az Amazonnak.

A cég kassza nélküli üzleteiben egyáltalán nem fogad visszárut.

Illusztráció Forrás: AFP/Jim Watson

Ugyanakkor más kiskereskedelmi láncok egységek – mint például a Walmart vagy a Target – az online értékesített termékeiket is visszaveszik.

A weboldalon vásárolt termékek igen széles köre nem teszi lehetővé, hogy az üzletek tárolják ezeket, a megrendelt holmikat postai úton lehet visszaküldeni, vagy a céggel partneri megállapodásban álló üzleteknek küldhető vissza.