Dél-budapesti eperkereskedőket ellenőriz a héten az adóhivatal

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ellenőrzés
Nyíregyháza, 2013. április 24. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtója helyszíni végrehajtást intéz a nyíregyházi piacon 2013. április 24-én. A KGST piac néven ismert területen két szervezet száz munkatársa, a NAV vám és pénzügyőrei, adóellenőrei, végrehajtói valamint a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal ellenőrei tartottak ellenőrzést. A helyszíni végrehajtások során öt millió forint bírságot fizettek meg az árusok. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Az Adótraffipax oldal információi alapján az Origo összegyűjtötte a nagyobb adóellenőrzéseket a héten.
Vágólapra másolva!

A NAV Dél-Budapesten május 27. és 31. között

a budapesti piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken kiemelten ellenőrzik az eperkereskedőket.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megyében május 27. és június 2. között Kalocsán kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, ezt követően a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását. Emellett a revizorok kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket is, egész évben.

Baranya megyében próbavásárlásokra számíthatnak a kiskereskedők, a mozgóárusok, a piacokon és a közterületeken árusítók.

A megye területén zajló építkezéseken továbbra is végeznek ellenőrzéseket a hivatal munkatársai.

Győr-Moson-Sopron megyében

2019. május 31-én pénteken fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

A piacosokat Dél-Budapesten, Bács-Kiskun, Baranya, Heves és Somogy megyében is ellenőrzi a héten az adóhivatal Forrás: MTI/Balázs Attila

Heves megyében május 31-ig fokozottan ellenőrzik a zöldség-gyümölcs és virágkereskedőket, kiemelten vizsgálva a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megyében 2019. május 27. és 31. között fokozottan ellenőrzik a pékségeket és pékáruüzleteket, azon belül a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Somogy megyében a NAV ezen a héten az alábbi tevékenységi köröket ellenőrzi a megye egész területén: építőipari kivitelezési munkák, vendéglátóhelyek, szezonális gyümölcsöt árusítók. Szintén a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, az építkezéseken pedig foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják.

Vas megyében 2019. május 20. és június 2. között kiemelten ellenőrzik a szálláshely szolgáltatással foglalkozó adózókat,

a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálva.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Cikkünk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre is lebontott információk is megtalálhatók.