Az Uber tengeralattjáróval viszi a turistákat a Nagy-korallzátonyhoz

Über ScUber tengeralattjáró
Vágólapra másolva!
Turistáknak kínál tengeralattjáró szolgáltatást a fuvarmegosztó szolgáltatásáról ismert Uber Ausztráliában, a Queensland-i turisztikai ügynökséggel együttműködve. A szerencsés - és tehetős - turisták így egy kétszemélyes (plusz a vezető) merülő járművel úgy láthatják a Nagy-korallzátonyt, a világ egyik legkülönlegesebb természeti csodáját, ahogy előttük csak kutatók és külön engedéllyel bíró búvárok.
Vágólapra másolva!

A szójátékkal élve, ScUber névre keresztelt szolgáltatás csak igen korlátozott ideig, május 27-től június 18-ig érhető el a Gladstone partjaihoz közeli Heron-szigetről, majd június 9-től 18-ig Port Douglas-ből, a Business Insider ausztrál kiadása szerint. A Bloomberg azt is írja, az azt igénybe vevőknek előzetesen az Uber applikációban kell foglalást tenniük a szolgáltatásra, amire limitált ideig van lehetőségük.

Az Uber tengeralattjárója, a ScUber Forrás: YouTube/Queensland, Australia

S hogy mit is tartalmaz az Uber ajánlata, melyet "egyedülálló élményként" ígér az ügyfeleknek?

A szolgáltatás része, hogy a párban merülőket helikopter viszi el a merülési pontig majd fuvarozza vissza a szárazföldre. A vízben pedig egy kis, pazar tenger alatti kilátást biztosító tengeralattjáróban utaznak, nagyjából 1 órányit, ami alatt lehetőségük van megcsodálni a Nagy-korallzátony élővilágát.

A turistáknak pedig ehhez merülési engedélyt sem kell külön beszerezniük.

A szolgáltatás ára 3000 ausztrál dollár két fő részére (kb. 580 ezer forint).

A Nagy-korallzátony nemcsak Ausztrália, hanem a világ egyik legkülönlegesebb természeti kincse, amelynek pusztulása miatt időről-időre felerősödnek az aggódó hangok. Az Uber ezt a rövid időre szóló, különleges szolgáltatást annak vállalásával biztosítja, hogy járművével nem okoz a helyszínen semmilyen kárt. A cég egyébként korábban is jelentős pénzösszegekkel támogatta azokat a programokat, melyek a Nagy-korallzátony megmentésére irányulnak, és a jövőben is hasonló lépéseket tervez.