Francia cégek 40 milliárd forintnyi beruházást hoznak Magyarországra

SZIJJÁRTÓ Péter; Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatása Párizsban
Párizs, 2019. május 23. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) felszólal az OECD Kereskedelmi előnyök megfelelése és ellenőrzése a digitális érában című panelbeszélgetésén Párizsban 2019. május 23-án. MTI/KKM/Burger Zsolt
Vágólapra másolva!
Francia gyógyszer- és autóipari vállalatok 40 milliárd forintnyi beruházást hoznak Magyarországra a csütörtöki üzleti találkozásokon kötött megállapodások értelmében – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsból, ahol az OECD miniszteri értekezlete alatt francia gyógyszer- és autógyártó cégekkel tárgyalt.
Vágólapra másolva!

A miniszter hangsúlyozta: a gyógyszer- és autóipar kulcsszerepet játszik a magyar gazdaság új dimenzióba lépése szempontjából, ezek azok az iparágak, amelyek Magyarországon a leginkább vezénylik a modern, új világgazdasági korszakra történő átállást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt

Magyarország a világon a 19. legnagyobb gyógyszeripari exportőr,

az autóipar tekintetében a 20. legnagyobb exporttal rendelkezik, ami különösen jelentős azt figyelembe véve, hogy a lakosság száma alapján a 92. helyen áll a világranglistán.

A francia vállalatok mind az autó-, mind a gyógyszeriparban fontos szerepet játszanak Magyarországon. Az ebben a két iparágban tevékenykedő francia cégek pedig fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság új dimenzióba történő átlépésének sikere szempontjából is – fejtette ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Karim Vissandjee, az Ipar 4.0 vezető tanácsadója megbeszélést folytat Magyarország párizsi nagykövetségén 2019. május 23-án Forrás: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt

Magyarország mind a gyógyszer-, mind az autóiparban komoly sikereket ért el az eddigi, hagyományos világgazdasági időszakban, most arra van szükség, hogy ezeket a sikereket az új, innovatív korszakban is elérje mindkét iparágban.

Ebből a szempontból a francia vállalatok 40 milliárd forintos közeljövőbeli beruházásai, amelyek alapvetően a kutatás-fejlesztésre, innovációra és a technológiai színvonal emelésére fókuszálnak, nagyon sokat segítenek abban, hogy a magyar gazdaság versenyképessége tovább javuljon.