Már júniusban elindul a Babaváró hitellel az Erste Bank

ERSTE Bank a Teréz körúton 2016 augusztus 19. erste, bank, pénz, pénzintézet
ERSTE Bank a Teréz körúton 2016 augusztus 19.
Vágólapra másolva!
Június 17-től beadható a Babaváró hitel igénylése előzetes vizsgálat céljából az Erste Banknál, így az arra jogosult párok július első napjaiban valóban hozzájuthatnak a kedvező kölcsönhöz. A gyermekvállalást tervező fiatal házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre is jogosultak lehetnek. Az Erste várakozása szerint jelentős lesz az érdeklődés a lehetőség iránt, a fogyasztási célú hitelek volumene részben ennek köszönhetően akár 15 százalékkal is bővülhet idén, míg a bank a piaci átlagot meghaladó növekedést tervez.
Vágólapra másolva!

Az Erste Bank már június 17-től fogadja a Babaváró hitelt igényelni szándékozó fiatal házasok érdeklődését.

A támogatott kölcsönről szóló jogszabályok hatálybalépését követően így szinte azonnal hozzájuthatnak a hitelhez a bank ügyfelei.

A gyermeket vállaló házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre lehetnek jogosultak, három gyermek születése esetén pedig az állam a teljes tartozást átvállalja.

Az érdeklődők az Erste Bank oldalán azt már most is ellenőrizni tudják, hogy megfelelnek-e a jogszabályi követelményeknek. Az ezeknek megfelelő házaspárok minimum 2 millió, legfeljebb 10 millió forint Babaváró hitelt igényelhetnek az Erste Banknál, legalább 60, maximum 240 hónapos futamidő mellett. A pár mindkét tagjának be kell töltenie a 23. életévét, de a feleség nem lehet idősebb 41 évesnél, míg a férj a hitel lejáratakor még nem töltheti be a 70. életévét. Mivel a Babaváró hitel a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató szabályozásról szóló rendeletet hatálya alá tartozik, a pároknak a hitelképesség vizsgálata során igazolniuk kell, hogy megfelelő jövedelemmel rendelkeznek az adott hitelösszeg törlesztéséhez. A havi törlesztőrészlet ugyanakkor nem haladhatja meg az 50 ezer forintot.

Fokozott érdeklődésre számít az Erste a Babaváró hitellel kapcsolatban Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Babaváró hitel feltételei rendkívül vonzók a családalapításban gondolkodó házaspárok számára.

Az Erste várakozása szerint ennek megfelelően jelentős lesz a kereslet a lehetőségre, az érdeklődők száma akár már az első hónapban elérheti az ezres nagyságrendet. Részben a Babaváró hitel miatt a fogyasztási hitelek piaca idén a tavalyinál is gyorsabban nőhet, a piac átlagosan 15 százalékot meghaladó mértékben bővülhet.

Az Erste a piaci átlagnál nagyobb növekedést tervez.

A banknál az idei első negyedévben a fogyasztási típusú kölcsönök esetében a kihelyezés több mint a harmadával, 36 százalékkal bővült tavalyhoz képest, míg ezen belül a személyi kölcsönöknél az új hitelek összege 46 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.