A Coca-Cola visszahoz egy retró kólát

2019.05.22. 21:37

Júliusban már a harmadik évadával érkezik a Netflix-sorozat, a Stranger Things, amely a 80-as években játszódik. Ennek kapcsán a streamingcsatorna különleges megállapodást kötött az amerikai Coca-Colával.

Ez lesz az első alkalom, hogy visszatér a polcokra a régen leszerepelt New Coke.

A Coca-Cola termékei a sorozat stílusábanForrás: Coca Cola

A sorozat alkotópárosának, Ross és Matt Duffers fejéből pattant ki az ötlet, hogy visszahozzák a New Coke-ot, ami 1985 nyarán debütált az Egyesült Államokban – pont abban az évben, amikor a sorozat következő, harmadik évada is játszódik.

A vásárlók azonban régen olyan rosszul reagáltak a New Coke új ízére, hogy végül pár hónap után az italgyártó visszavonta azt, majd Coke II néven értékesítette tovább.

Részlet a sorozat júliusban érkező harmadik évadábólForrás: Netflix

A Coca-Cola már korábban is kötött hasonló partneri megállapodásokat, például a Disney új, Csillagok háborúja tematikájú parkrészének nyitásához.

Egy harminc másodperces hirdetés megvásárlása már nem olyan értékes, mint korábban – mondta Stuart Kronauge, a Coca-Cola Észak-Amerikai marketing alelnöke.

A vásárlók három módon juthatnak majd hozzá a különleges kólához.

  1. Ajándékként, ha online vásárolnak a limitált kiadású Stranger Things kólából – ezt most csütörtöktől lehet megvenni.
  2. Emellett számos új, a sorozat designjában készült italautomatát telepítenek a nyár folyamán több amerikai nagyvárosban.
  3. Valamint az atlantai Coca-Cola-világban jegyvásárlás mellé ajándékként meg is lehet nyerni.

A cég 500 ezer darab 0,33 literes dobozos üdítőt dob a piacra a New Coke ízében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK