Kártérítést kaphatnak, akik Trónok harca-spoiler áldozatai lettek

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Még néhány napjuk van kártérítési igény benyújtására azoknak a Trónok harca-rajongóknak, akik a hallatlanul népszerű filmsorozat utolsó részének történéseivel kapcsolatban spoiler áldozazai lettek - azaz akik szándékuk ellenére, idő előtt megtudták a végkifejlet eseményeit.
Vágólapra másolva!

Levetítették az utolsó részt az utóbbi évek egyik leginkább felkapott sorozatából, a Trónok harcából. A széria hatásai azonban vélhetően hosszú ideig érezhetők lesznek, de néhány napig még biztosan. A Contextus ír arról, hogy május 26-ig kártérítési igénnyel élhetnek azok a rajongók, akiknek szórakozását akaratuk ellenére rontották el idő előtt spoilerrel.

Jelenet a sorozatból Forrás: HBO

A sorozat epizódjait magyar idő szerint hétfő hajnalban, 3 órakor vetítették. Azok a rajongók, akik nem akartak vagy tudtak emiatt éjjel felkelni, szándékuk ellenére másnap belefuthatnak részletekbe az aktuális, illetve most már az utolsó, záró epizóddal kapcsolatban, amire vélhetően nem kíváncsiak, mielőtt ők maguk is meg nem tekintik azt.

Egy brit biztosítási társaság (Endsleigh Insurance Services)

100 fontot (kb. 38.000 forint) fizet azoknak a rajongóknak a „Spoiler Insurance Policy" szabályainak megfelelően, akik önhibájukon kívül, idő előtt megtudták a sorozat részleteit.

A szabály csak a brit rajongókra érvényes, akiknek hajnali 2-ig fent kellet maradniuk, hogy spoiler nélkül megnézhessék a legújabb részt a sorozatból. Ez az első ilyen jellegű kezdeményezés, sőt, a cég kártérítésként még ingyenes hozzáférést is biztosít mind a 8 évadhoz az „áldozatoknak". Jelenleg csak 10 darab kifizetés áll rendelkezésre, és aki igényli, annak május 26-ig kell jelentkeznie a biztosítócégnél. A visszajelzések alapján a cég eldönti, a jövőben más sorozatokra is kiterjesztik-e a kompenzációt.

A sorozat iránti rajongás mértékét egyébként jól mutatja, hogy egy előzetes felmérés szerint csak az USA-ban legalább 10 millióan voltak azok, akik az utolsó epizód utáni munkanapon, azaz hétfőn, nem mentek be dolgozni munkahelyükre, és további néhány millióra tehető azok száma, akiknek munkateljesítményét valamilyen módon befolyásolta a záró epizód megtekintése.