Különös együttműködés a Microsoft és a Sony között

2019.05.18. 09:19

A Microsoft és a Sony partnerségi megállapodást kötött a videojátékok közvetítéséről – írja a BBC.

A japán Sony várhatóan a Microsoft Azure névre keresztelt felhő alapú szolgáltatását használja fel a nemsokára induló PlayStation stream szolgáltatásához. Az amerikai Microsoft pedig a saját stream szolgáltatását készíti elő az Xbox márkája részeként

PlayStation 4 játékvezérlőjeForrás: Jéshoots / Pexels

Továbbá a két cég jelezte, hogy közösen dolgoznak a félvezetők és a mesterséges intelligencia alkalmazások területén is. A partnerség részleteire azonban nem tértek ki.

"A Microsoft évek óta kulcsfontosságú üzleti partner számunkra, természetesen ezzel együtt a két vállalat néhány területen továbbra is versenytársa egymásnak. Úgy gondolom, a jövőbeli felhő-megoldások közös fejlesztése nagyban hozzájárul majd az interaktív tartalom fejlődéséhez" – nyilatkozta Kenichiro Yoshida, a Sony vezérigazgatója.

A két vállalat azóta rivalizál egymással, mióta a Microsoft 2001-ben piacra dobta első videójáték konzolját az Xboxot.

Xbox One konzolForrás: Microsoft

A Sony ugyanakkor eddig is jelentős szerepet játszott a videojátékok megosztási iparágában: a PS Now szolgáltatása 36 százalékos részesedést biztosít a 387 millió dolláros globális játék streaming piacon – állítja az IHS Markit elemzője, Piers Harding-Rolls.

A videó megosztások piaca várhatóan gyorsan fog növekedni az elkövetkező öt évben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK