Egyre kevesebben akarnak a Facebooknál dolgozni

Zuckerberg, Facebook
Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a press conference in Paris on May 23, 2018. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Cambridge Analytica botránya óta folyamatos a média fókuszában lévő közösségi média vállalat nehezen toboroz új embereket csapatába, ami baljós jel a cég számára – állítja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a CNBC írt, hogy a Szilícium-völgy óriásnak nehézségei vannak az új alkalmazottak toborzásával: a 2018 márciusban kirobbant botrány óta jóval többen utasítják vissza a cég állásajánlatait, mint korábban.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója Forrás: AFP/Bertrand Guay

A Facebook vitatja a CNBC jelentését: a cég szóvivője, Anthony Harrison emailben azt írta, hogy a híroldal adatai nem tükrözik a valóságot.

A meg nem nevezett forrásokra hivatkozott adatok szerint a termékcsoport szoftvermérnök állásajánlatok elfogadási aránya 90-ről 50 százalékra esett vissza 2016 vége és 2019 eleje között. Eközben a felsőoktatási intézmények állásajánlatainak elfogadási aránya 85 százalékról 35 százalékra zuhant, később 55 százalékra emelkedett 2017 és 2018 között.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az adatokból kitűnik, hogy

a rangos techóriásnak nehezebb új tehetségeket magához csalogatni,

ez pedig növelheti az ezzel járó költségeket, továbbá tükrözi a cég hírnevének jelentős romlását az elmúlt két évben.

Harrison levelében kiemelte, hogy a vállalat az év első negyedében 36 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, valamint az Indeed legjobb munkahelyeket felsoroló rangsorában az első helyen, míg a LinkedIn hasonló listájában a második helyen végzett, továbbá a Glassdoor a hetedik legjobb munkahelynek tartja a világon a céget.