Már kapható a világ eddigi talán legjobb kenyérpirítója

Mitsubishi TO-ST1-T bread oven
KENYÉR toaster toast sűtő
Vágólapra másolva!
Japánban már kapható az ország egyik legfontosabb vállalatának, a Mitsubishi-konszern elektronikai divíziójának új terméke, amit a cég kimondatlanul is a tökéletes pirítósra vágyók eszközeként ajánl a vásárlóknak.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg arról ír, hogy a szigetországban mind népszerűbbé válnak az általában reggelire fogyasztott kétszersültek.

A tökéletesen elkészített pirítós pedig nem pusztán csak szenvedélyévé vált sok fogyasztónak, hanem óriási üzletté is a cégeknek. Az utóbbi években - áll a beszámolóban - csendes forradalom zajlott a csúcsminőségű kenyérpirítók, a prémium kenyerek, és a pirítósok egymást nyilván részben átfedő piacán.

A pirítósok előretörése mögött az étkezési szokások gyökeres változása áll.

A hagyományos japán reggeli jellemző kellékei eddig a rizs, grillezett hal és a mizó leves voltak, ezek azonban visszaszorulóban vannak. Egy felmérés szerint az emberek között már kicsiny többségben - 51 százalék - vannak azok, akik inkább pirítóst és annak kísérőit fogyasztják reggelire.

A japánok nagy kedvencévé vált az otthoni kenyérpirítók mezőnyéből a Balmuda, amely néhány évvel ezelőtt került forgalomba, 25-28 ezer jen (kb. 66 ezer forint) körüli áron.

Ez elsőre soknak tűnik egyetlen pirítóskészítőért, ám a termék üzletileg nagyon sikeres lett. Ez is bátorította a Mitsubishi-t arra, hogy versenyre kelljen a termékkel egy saját fejlesztés révén. A cég elektronikai termékei közül elsősorban a hűtőgépeket vagy a légkondícionáló berendezéseket kedvelik a japán vásárlók, most azonban a kenyérpirító is bekerülhet ezek közé.

- magyarázza Akihiro Iwahara, a Mitsubishi Electric háztartási készülékeinek műszaki fejlesztéséért felelős vezetője annak kapcsán, hogy a készülékben egyszerre csak egy szelet toast kenyeret lehet pirítani.

A szakember azt is elárulta, készülékük más elven működik, mint a konkurens termék. Míg az egy kis mennyiségű vizet is használ arra, hogy megóvja a kenyeret a kiszáradástól, addig a most debütált termékük egyenletes hőelosztással, két, 260 Celsius fokra melegedő fémlappal végzi el feladatát. Iwahara szerint a tervezéskor főként a rizsfőző készülékek jelentettek számukra inspirációt.

A Mitsubishi új kenyérpirítója Forrás: Mitsubishi

"Nincs varázslatosabb a tökéletes pirítósnál, ami félig sült, de mégsem sületlen" - fogalmazott még korábban Kaori Kajita, a Japan Butter Toast Association szervezet alapítója. Úgy tűnik, a most forgalomba kerülő készülék képes lehet teljesíteni a kétszersült-rajongók legmerészebb álmait is.

A termék egyébként alig drágább a versenytárs teméknél, 30 ezer jen körüli áron (kb. 78 ezer forint) beszerezhető.

A kenyérpirítóról ebben a cikkben tekinthet meg videót.