Kiderült, hova ömlöttek idén a nagy pénzek

dollár USD zsák pénz
Vágólapra másolva!
A nagy amerikai hedge fundok egy rövidebb mosolyszünet után az idei első negyedévben újra beleszerettek a Nasdaqon jegyzett FAANG-részvényekbe. Ez a befektetők számára fontos indikátor, hiszen a bizalom visszatérése akár további növekedést vetíthet előre ezeknél a cégeknél. Heti befektetési ötletek.
Vágólapra másolva!

Miután a tavalyi év végéhez közeledve két kézzel szórták a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és a Google (Alphabet) papírjait (azaz a FAANG komponenseit), a nagy befektetési alapok az idén visszatértek ezekhez a papírokhoz, és ezúttal már nagy tételekben vásárolták őket – hivatkozik a CNBC az ezzel kapcsolatban frissen publikált kimutatásokra.

A nagy hedge fundok egyike, a hatalmas összegeket kezelő Tiger Global Management az öt techóriás közül elsősorban a Facebookra szavazott: ebben az évben 64,5 százalékkal, 8,8 millió darabra emelte a közösségi portálban való részesedését

– derül ki az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) tájékoztatójából.

Forrás: 123rf.com

De hisznek a Netflixben is, hiszen ebben a cégben 42,8 százalékkal, 2,1 millió darabra növelték a részvényállományukat.

Forrás: Origo

A T. Rowe Price szintén emelte részesedését a Facebookban az idei első negyedévben: ők 19 százalékkal, 107,9 millióra növelték a birtokukban lévő papírok számát.

Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway az Amazonban látott fantáziát az elmúlt időszakban, ugyanis több mint 860 millió dollár értékű csomagot halmozott fel magának a társaság részvényeiből az első negyedév végéig.

Buffett nemrégiben egyébként elismerte, hogy alulértékelte az online kiskereskedelmi vállalatot, illetve annak tulajdonosát, Jeff Bezost. Ráadásul azt is elárulta a CNBC-nek: ez volt az első alkalom, hogy vásároltak a cég papírjaiból, emellett őrültségnek tartja, hogy ő maga eddig még nem fektetett be az Amazonba.

A FAANG-részvények népszerűségének újbóli növekedése az elmúlt időszakban felülmúlta a részvénypiacok átlagos emelkedését.

A Netflix például 33 százalékkal drágult, holott lelassult az előfizetők számának növekedése, ráadásul a Walt Disney személyében hamarosan új versenytársat kap a videó-streaming szolgáltatások piacán.

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

A Facebook árfolyama pedig több mint 40 százalékkal erősödött már idén, amit az indokol, hogy hiába áll több országnak is szándékában a közösségi platform megregulázása, piaci elemzők szerint semmi sem fogja veszélyeztetni a hirdetési bevételek szédületes ütemű növekedését a cégnél.

– hangsúlyozta Paul Greene, a T. Rowe Price portfólió menedzsere a CNBC-nek.

Forrás: --

Érdemes figyelemmel kísérni a SEC által negyedéves rendszerességgel közzétett kimutatásokat, hiszen azokból kiderül, hogy a nagy alapkezelők mely részvényekben növelték, illetve csökkentették a pozícióikat. Viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy a felügyelet mindig az adott negyedév végét követően 45 nappal publikálja a jelentését, ezért az abban szereplő adatok már nem feltétlenül tükrözik az aktuális állapotokat.