Tudta, hol épül az unió legmagasabb épülete?

Warsaw Tower, Lengyelország legmagasabb épülete lesz
Vágólapra másolva!
Javában zajlik a lengyel fővárosban a Warsaw Tower kivitelezése, amelyet még az idén átadnak.  Az új varsói felhőkarcoló az egész Európai Unió legmagasabb épülete lesz.
Vágólapra másolva!

A felhőkarcoló 310 méter magasan nyúlik majd a fellegek közé, s ha nem is sokkal, de - a magasságát tekintve - egy méterrel meg fogja előzni az unió jelenlegi csúcstartóját, a londoni Shardot (Szilánk) - emeli ki a Warsaw Insider.

Jócskán ráver viszont Varsó eddigi legmagasabb épületére, a „mindössze" 237 méter magas Kultúra és Tudomány Palotájára.

A Warsaw Tower, amely Lengyelország és az egész Európai Unió legmagasabb épülete lesz Forrás: dezeen.com

A Dezeen.com arról ír, hogy a Warsaw Tower 140 ezer négyzetméternyi területén számos funkció fog helyet kapni.

Egyebek között multinacionális cégek és startupok számára egyaránt kínálnak majd csodálatos panorámával rendelkező irodákat.A földszintre egy csillogó-villogó plázát terveztek, kiskereskedelmi üzletekkel és kávézókkal, amelyek a nagyközönség számára is látogathatók lesznek.

Fantasztikus panoráma nyílik majd az épület legmagasabb pontján található tetőteraszról Forrás: dezeen.com

De ugyanígy felkereshetik majd akár a helyiek, akár a turisták a 46. és a 47. emeletre tervezett, kétszintes, elegáns éttermet is, ahonnan nem mindennapi kilátás nyílik majd a városra.

Kétszintes étterem és kávézó is lesz a Warsaw Towerben Forrás: dezeen.com

Mindemellett zöld növényzettel borított teraszokat is kialakítanak, az épület legmagasabb pontján, egy 80 méter magasan az égbe nyúló torony legtetején pedig, egy kilátó kap helyet, kellemes kávézókkal.