Az Auchan kivonul Olaszországból

2019.05.15. 15:05

A francia multinacionális vállalat a teljes olasz divízióját csoportosító leányvállalatát eladja a konkurens olasz kiskereskedői hálózatnak, a Conadnak. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag kivonul az Auchan Olaszországból – írja a Reuters.

A francia vállalat még márciusban azt mondta, felülvizsgálja veszteséges kiskereskedelmi piacait, ahol erős gazdasági verseny alakult ki: például Olaszországban és Vietnámban.

IllusztrációForrás: MTI/Faludi Imre

Az Auchan szóvivője elmondta, hogy olyan pénzügyi megállapodást és stratégiai lehetőséget hagynak a Conadnak, amivel sikeresen dolgozhat tovább. Az eladás még az olasz hatóságok jóváhagyására vár. A Conad ezzel az akvizícióval a legnagyobb élelmiszeripari kiskereskedelmi hálózat lesz az országban, megelőzve az eddigi piacvezető vállalatot, a szintén olasz Coopot.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Olaszországban mintegy 1.600 üzlettel rendelkezik az Auchan Retail, amely tavaly közel 3,6 milliárd eurós bevételt termelt és 18 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. Az értékesítés nem vonatkozik a Szicíliában található 33 üzletre, valamint az 50 Lillapois gyógyszertár hálózatra.

2017-ben az Auchan hároméves költségtakarékossági tervet indított, amelynek része a hipermarketek modernizálása, az online bővítés felgyorsítása, kisebb boltok nyitása, de ezzel együtt már tavaly bezárta 23 veszteséges üzletét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK