Az Auchan kivonul Olaszországból

Auchan
Budapest, 2014. december 27. Az Auchan Bevásárlóközpont Soroksár név felirata az épület homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A francia multinacionális vállalat a teljes olasz divízióját csoportosító leányvállalatát eladja a konkurens olasz kiskereskedői hálózatnak, a Conadnak. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag kivonul az Auchan Olaszországból – írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A francia vállalat még márciusban azt mondta, felülvizsgálja veszteséges kiskereskedelmi piacait, ahol erős gazdasági verseny alakult ki: például Olaszországban és Vietnámban.

Illusztráció Forrás: MTI/Faludi Imre

Az Auchan szóvivője elmondta, hogy olyan pénzügyi megállapodást és stratégiai lehetőséget hagynak a Conadnak, amivel sikeresen dolgozhat tovább.

Az eladás még az olasz hatóságok jóváhagyására vár. A Conad ezzel az akvizícióval a legnagyobb élelmiszeripari kiskereskedelmi hálózat lesz az országban, megelőzve az eddigi piacvezető vállalatot, a szintén olasz Coopot.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Olaszországban mintegy 1.600 üzlettel rendelkezik az Auchan Retail, amely tavaly közel 3,6 milliárd eurós bevételt termelt és 18 ezer alkalmazottat foglalkoztatott.

Az értékesítés nem vonatkozik a Szicíliában található 33 üzletre, valamint az 50 Lillapois gyógyszertár hálózatra.

2017-ben az Auchan hároméves költségtakarékossági tervet indított, amelynek része a hipermarketek modernizálása, az online bővítés felgyorsítása, kisebb boltok nyitása, de ezzel együtt már tavaly bezárta 23 veszteséges üzletét.