Mark Zuckerberg elutasítja a Facebook feldarabolását

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg delivers his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg a France 2 tévétársaság műsorában válaszolt Chris Hughes, a Facebook társalapítója által írt felvetésre, amely szerint Zuckerberg túl nagy hatalomra tett szert és emiatt fel kellene darabolni a Facebookot kisebb egységekre. Zuckerberg pont az ellenkezőjét gondolja. Szerinte ugyanis a Facebook mérete épphogy előnyös a felhasználóknak.
Vágólapra másolva!

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg szerint már csak azért sem szabad szétszedni a Facebookot, mert annak mérete teszi lehetővé, hogy évente több milliárd dollárt fektessen be a biztonságba.

Idén a Facebook biztonságra szánt költségvetése nagyobb, mint cég teljes bevétele.

Zuckerberg, a tévéinterjúban elutasította Chris Hughes, a Facebook társalapítójának korábbi javaslatát, amely szerint Zuckerberg túl nagy hatalommal rendelkezik, ezért darabolni kéne a közösségi médiaóriást.

- mondta a Facebook vezérigazgatója.

Mark Zuckerberg vezérigazgató szerint a Facebook feldarabolása épp azzal ellentétes hatást váltana ki, mint amit várnak tőle Forrás: AFP/Gerard Julien

Hughes a New York Times-ban megjelent írásában a 2016-os amerikai választásokra utalt, és emlékeztetett a Cambridge Analytica adatbotrányára is.

A Facebookot azonban nem csak Hughes, hanem a hatóságok is nyomás alatt tartják.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, vagyis a Federal Trade Commission (FTC) vizsgálatot indított a Cambridge Analytica adatbotránya után, és azt próbálták meg kideríteni: megsértette-e a Facebook azt a 2011-es megállapodást, amely szerint csak a felhasználók kifejezett hozzájárulásával kaphatják azok adatait.

A Facebook nemrégiben jelezte, hogy az FTC vizsgálata miatt 3 és 5 milliárd dollár közötti büntetésre számít.

Forrás: CNBC.com