Igényes irodaházat varázsoltak az egykori csokoládégyárból

A LOKOMOTÍV HÁZ kültéri képe a Budafoki út felől
Vágólapra másolva!
A mai igényeknek megfelelő, korszerű irodaházzá változtatták az egykori Csemege Édesipari Gyár Budafoki úti épületeit, és az épület melletti egykori iparvágány emlékére LOKOMOTÍV HÁZ-nak keresztelték el az irodakomplexumot. Parkos udvar, elektromos autó töltőhelyek, 7x24 órás portaszolgálat, saját karbantartó csapat, hamarosan megnyíló modern étterem, kávézó és még sok minden más biztosítja a vállalkozások nyugodt munkakörülményeit a főváros XI. kerületében.
Vágólapra másolva!

A LOKOMOTÍV HÁZ az épületek mellett felejtett iparvágányról kapta nevét, melyet az udvarán, felújított állapotban elhelyezett 376-450-s pályaszámú gőzmozdony és személykocsi szimbolizál.

Az irodaház udvarán álló felújított gőzmozdony és személykocsi Forrás: LOKOMOTÍV HÁZ

A mai irodaházat II. Julius Meinl 1939-ben építette, létrehozva ezzel az egyik legkorszerűbb gyártelepet, mely 1942-ig a Meinl lepárlóüzemeként működött. Később a Szovjetúnió 1952-ben adta át a magyar államnak, ettől kezdve nevezték Csemege Édesipari Gyárnak, ahol az olyan csokoládé szeletek is készültek, mint a Mogyorós tejcsokoládé, a Sport szelet, vagy a Katica tortabevonó. 1991-ben a Kraft Jacobs Suchard Kft. privatizálta a gyárat, majd miután kivonultak az országból, a gyártelep irodakomplexumként működött tovább, Elba Ház néven.

2016-ban az ingatlannak új tulajdonosa lett, amivel nagy változások kezdődtek az épület életében.

A teljes felújítás érintette az épülethomlokzatok hőszigetelését, a szükséges helyeken az alumínium nyílászárók cseréjét műanyagra, továbbá az udvaron közműfejlesztések történtek.

Sőt az akár önálló székháznak is alkalmas B épület az új klímarendszeren kívül kapott egy kényelmi funkciót ellátó automata árnyékoló rendszert is, mely a tovább csökkenti a napsugárzás okozta felmelegedést az irodákban kánikula esetén (az árnyékoló helyiségenként is szabályozható). Új csapadékvíz-elvezető rendszerek épültek, korszerűre cserélték a villámvédelmet és az elektromos hálózatot is.

Bár a tulajdonos, BUILDTON Kft., a tervezett felújításokat nagyrészt befejezte, a vizesblokkok, közös folyosók most nyár végére szépülnek meg. Ezen túl a területen hamarosan megkezdődik az új parkolási és kamerarendszer telepítése.

A B épület képe Forrás: LOKOMOTÍV HÁZ

Az udvart parkosították, öntözőrendszert építettek ki, két parkolóhelyen pedig elektromos autó gyorstöltőt és szelektív hulladéktárolót is üzembe helyeztek.

Az udvaron 300 parkolóhely áll a bérlők rendelkezésére. Akik kerékpárral közlekednek, azoknak biciklitároló, zuhanyzó és külön öltöző is rendelkezésre áll.

Hamarosan látványkonyhával ellátott saját teraszos étterem és kávézó is nyílik az irodakomplexumban, 84 beltéri és 80 kültéri ülőhellyel, a kávézóban pedig 16 ülőhellyel.

A LOKOMOTÍV HÁZ B kategóriás irodákat kínál bérletre 8.890 négyzetméteren, de raktárak (10.700 négyzetméteren), 1.100 darab EUR raklapos magasraktár (560 négyzetméteren), bemutatótermek és utcafronti üzlethelyiségek (530 négyzetméteren) is bérelhetők az irodaházban. Egyedi szolgáltatásként targonca bérlési lehetőséget is biztosítanak.

Az épületkomplexumban 7/24 órás portaszolgálat, saját takarító- és szakképzett karbantartó csapat áll rendelkezésre.

A központi C épületben tárgyalóterem bérlésére is lehetőség van, az épület tetején található tágas tetőterasz (melyhez konyha is tartozik) pedig rendezvény megrendezésére is alkalmas.

A LOKOMOTÍV HÁZ megújult homlokzata a Budafoki út felől Forrás: LOKOMOTÍV HÁZ

A Budapest, XI. kerület, 1117 Budafoki út 187-189. címen, a Budafoki út és a Galvani utca kereszteződésében található LOKOMOTÍV irodaház autóval könnyen megközelíthető az autópályákról vagy a 6-os útról, de a tömegközlekedéssel érkezőknek is ideális, hiszen a ház előtt áll meg a 33-as busz, a közelben található továbbá a 103 és 133E autóbuszok megállóhelye, távolabb pedig elérhető az 1, 17, 47, 56 villamosok vonala is.

További képek és információk az irodaházról a lokomotívház.hu weboldalon találhatók, illetve az oldal alján feltüntetett elérhetőségeken az érdeklődőknek további információkkal is szolgálnak a LOKOMOTÍV Ház üzemeltetői.

A cikk megjelenését a LOKOMOTÍV HÁZ támogatta.