Óriási tabudöntést jelentett be az IKEA

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A svéd áruházlánc vegán húsgolyók fejlesztésébe kezdett - írja a Store Insider.
Vágólapra másolva!

A bútorai mellett az IKEA valószínűleg legnépszerűbb terméke a tulajdonképpen már ikonikussá vált, úgynevezett svéd húsgolyó. Ezzel az élelmiszeripari termékkel a vállalat már 35 éve kényezteti áruházainak látogatóit.

Ez a termék a legbensőbb lényéből fakadóan húsból van, és így a vegetáriánusok nem élvezhetik az ízét. Az IKEA azonban most egy növényi alapú verzió kifejlesztésébe kezdett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hey meatball, let's meat up!

JW. (@eatwithjw) által megosztott bejegyzés,

Az eredeti receptben marhahús szerepel alapanyagként, de a termék bevezetése után hamarosan a csirke-, illetve a lazac alapú golyócskák is megjelentek az áruházi ételkínálatban. Mi több, már egy vegán variáció is létezik.

A vegán golyó mindazonáltal nagyban különbözik a fejlesztés alatt álló ötödik típustól, mivel ez utóbbinak húskinézete és húsíze lesz.

A húst imitáló vegán gömböc tesztelése már 2020 elején megkezdődhet, azaz ekkortól lehet számítani arra, hogy bevezető jelleggel kapható lesz az áruházi kínálatban. Az IKEA tervei szerint a vegán golyókat egyszerre lehet majd kipróbálni az áruházakban, azaz bevezetése globális lesz, nem korlátozódik egy-egy régióra.