Kiderült, hogy bánik a Lidl a dolgozóival

Lidl
A LIDL sign is seen in Munich. Lidl Stiftung & Co. KG formerly Schwarz Unternehmenstreuhand KG, is a German global discount supermarket chain, based in Neckarsulm, Germany, that operates over 10,000 stores across Europe and the United States. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Lidl Magyarország immáron második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó" elismerést, mellyel a vállalat munkaadói tevékenységét díjazta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK).
Vágólapra másolva!

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a „Megbízható Munkaadó 2019/20" elismerést azoknak a vállalatoknak ítélte oda, amelyek példaértékűen gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. Célja továbbá, hogy munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a munkaadókat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját, például a dolgozók megtartása, illetve a munkaerő-toborzás során - áll az áruházlánc Origóhoz eljuttatott közleményében.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A pályázat során a vállalatok hét humánerő-gazdálkodással kapcsolatos területen végzett tevékenységét vették figyelembe, úgy, mint:

  • a javadalmazás
  • a szociális-jóléti juttatások
  • az egészség,
  • a munkakörülmények,
  • a képzés,
  • a továbbképzés, valamint
  • a fejlődési lehetőségek.

Az öttagú zsűrit képviselő Steványik Tamás elmondta:

Az elismerést Dale A. Martin, a DUIHK leköszönő elnöke, valamint Steványik Tamás, a zsűri szóvivője adták át.

A Lidl Magyarország képviseletében a díjat Tőzsér Judit vállalati kommunikációs vezető vett át.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a vállalat munkaadói tevékenységét a szakmai zsűri immáron második alkalommal a legjobbak között tartja számon" – fogalmazott a díj kapcsán.