Hollandia belefullad a turistákba

I Amsterdam felirat Rijksmuseum Amszterdam jelképe
Vágólapra másolva!
A Keukenhof – ami a világ legnagyobb virágoskertje –, valamint Kinderdijk-elshout-i malomrendszer a turisztikai szezon alatt elérhetetlen – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A holland idegenforgalmi szervezetnek abba kell hagynia az ország reklámozását, mivel lassan túlzsúfolttá válnak a városok a sok turistától.

I Amsterdam felirat Rijksmuseum Amszterdam jelképe Forrás: Shutterstock/ Resul Muslu

A következő évtizedben a jelenlegi 19 millió turistáról akár 29 millióra is nőhet az országba látogatók száma – és a hatóságok aggodalmukat fejezték ki.

– olvasható az ország turisztikai testületének stratégiai dokumentumában, amely a következő tíz évre vonatkozó terveket tartalmazza.

A turisztikai tanács azt is reméli, hogy a turisták figyelmét Hollandia kevésbé látogatott részeire is fel tudják hívni, azonban aggasztó, hogy a nagy számban érkező utazók gyakran tönkreteszik a látnivalókat.

Keukenhof park Forrás: AFP/RIA Novosti/Alekszej Kudenko

A tömegturizmus negatív hatása különösen fontos kérdés Amszterdamban, amely az elmúlt évtizedben elsődleges célpontja lett a látogatóknak, ám ez

jelentősen megemelte a lakhatási költségeket, valamint a rendbontások számát is.

Az ország legnagyobb városát 2005-ben 11 millió látogató kereste fel, míg 2016-ban már 18 millióan választották Amszterdamot.