Méregdrága szuperautó, amelynek még a díszítése is aranyból van

Koenigsegg, Agera RS
Vágólapra másolva!
A híres autógyűjtő, Manny Khohsbin, aki az autók influencerének is nevezi magát, nemrégiben egy különösen értékes darabbal gazdagította vagyonokat érő autóparkját. Vásárolt egy Koenigsegg Agera RS-t, amely a leggyorsabb és egyik legdrágább tömeggyártású négykerekű hírében áll az egész világon. A CNBC helyszíni riportban számolt be a nagy eseményről, vagyis a 3 millió dolláros autócsoda átvételéről.
Vágólapra másolva!

A svéd gyártású Koenigsegg Agera RS modellt 2015-ben mutatták be, és mindössze 25 darab készült belőle. A listaára 2,5 millió dollár volt, mégis 10 hónap alatt eladták az összeset.

– mondja Justin Bell korábbi autóversenyző, akit a CNBC szólaltatott meg szakértőként. –

Koenigsegg Agera RS: egy a huszonötből Forrás: Koenigsegg

2017 végén ugyanis megdöntött minden korábbi gyorsasági rekordot, amikor a gyári teszteken elérte az óránkénti 447,4 kilométeres sebességet. Ezzel napjainkban a Koenigsegg számít a leggyorsabb tömeggyártású autónak.

A Koenigsegg Agera RS Phoenix kifejezetten Khohsbin igényei szerint készült: a karosszéria díszítései például 24-karátos aranyból vannak.

De mivel valami igazán különlegeset szeretett volna kapni, ezért nem sajnálta a pénzt az egyébként prémium minőségű szénszálas karosszériával készült csodaautó más alkotórészeire sem: csak a hátsó légterelő több mint 300 ezer dollárba került.

Minden elemében fényűző luxust sugárzó belső tér Forrás: Koenigsegg

A szuperautót 1400 lóerős V8-as ikerturbó motor repíti: nem csoda, ha 2,9 másodperc alatt gyorsul fel száz kilométerre.

A CNBC szakértője szerint azonban nem hiába fizetett ki egy egész vagyont az autóért az új tulajdonos, valószínűleg nem fog rosszul járni, mert 15 éven belül a tízszeresét érheti.