Az idei nyár tele lesz pályázati pénzzel

szalagmunka, gép, termelés, munkás, munkadarab, gyár, üzemcsarnok
Vágólapra másolva!
Az 1256/2019. (V. 3.) számú kormányhatározat módosítja egyes, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz tartozó fejlesztési keretek összegeit, mely a Magyar Közlöny múlt pénteki számában jelent meg.
Vágólapra másolva!

A közlöny 6. és 14. oldal közötti táblázataiban rengeteg felhívás módosított keretösszege látható, melyek között már folyamatban lévő felhívások is találhatóak.

Ezek közül a nagyobb keretösszegeket kiemelve látszik, hogy a jövő hónapban elindul a

Magyar Multi Program III., mely 11,9 milliárd forintos felhívással támogatja majd a kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseit.

Egy hónappal később, 2019. júliusában jelenik meg a Modern Mintaüzem program II., mely 7,99 milliárd forintból a mikro-, kis- és középvállalkozások megújulását és modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztéseket támogatja majd.

Sokféle felhívás lát napvilágot nyáron, a fejlesztésekre készülő kkv-knak érdemes lesz figyelniük az egyes programok kiírásait már májustól is Forrás: Shutterstock

15 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások napelemes rendszer telepítésének támogatására,

ez a felhívás még 2019. májusában megjelenik. Ide kapcsolódik egy szintén májusban elinduló felhívás, melynek keretösszege 10 milliárd forint és a megújuló energia használatát, az energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztéseket támogatja.

Új gyakornoki program névvel jelenik meg a GINOP-5.2.4-19 azonosítójú, 10 milliárd forint keretösszegű felhívás 2019. júliusában.

7,11 milliárd forint jut majd a gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzésekre 2019. júniusától a GINOP-6.1.10-19 felhívás keretében, melyekre Baján, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szekszárdon és Szombathelyen, a helyi szakképzési centrumokban kerül majd sor.